Το σπάνιο Δάσος Φράξου που αποτελεί βασίλειο φυτών και ζώων

Το σπάνιο Δάσος Φράξου που αποτελεί βασίλειο φυτών και ζώων

Εικόνες μοναδικής ομορφιάς

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά αξιοθέατα της Ελλάδας είναι τα δάση της. Υπάρχουν μικρότερα ή μεγαλύτερα και με μεγάλη ποικιλία σε χλωρίδα και πανίδα. Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα, μπορείς να θαυμάσεις και να περπατήσεις σε αυτά. Να χαθείς σε μονοπάτια και μόλις σηκώνεις το κεφάλι σου να βλέπεις μόνο καταπράσινο ουρανό λόγω της βλάστησης. Και αυτό που κάνει τα ελληνικά δάση να ξεχωρίζουν είναι ότι σε αυτά υπάρχουν και σπάνια είδη φυτών και δέντρων. Ένα από αυτά τα σπάνια και πανέμορφα δάση της Ελλάδας είναι το Δάσος Φράξου. Η ομορφιά του είναι καθηλωτική αλλά και η ποικιλία του πολύ σπουδαία για το οικοσύστημα της χώρας. Δεν είναι τυχαίο ότι φημίζεται και για τα δύο. Το Δάσος Φράξου βρίσκεται δυτικά του Δέλτα του ποταμού Αχελώου και ανήκει στο Εθνικό Πάρκο Μεσολογγίου – Αιτωλικού.

Αν βρεθείς στην περιοχή και το επισκεφθείς, θα καταλάβεις γιατί δεν είναι τυχαία ανάμεσα στα ωραιότερα της Ελλάδας.

Το σπάνιο Δάσος Φράξου που αποτελεί βασίλειο φυτών και ζώων

Το Δάσος Φράξου είναι ένα από τα πιο σπουδαία δάση που σώζονται μέχρι σήμερα στην Ελλάδα. Είναι μόλις 30 χιλιόμετρα μακριά από το Μεσολόγγι και αποτελεί έναν παράδεισο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι φημίζεται για τη σπανιότητά του και την απαράμιλλη φυσική ομορφιά του. Ένα πραγματικό βασίλειο φυτών και ζώων. Το συγκεκριμένο δάσος έχει ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά παρουσιάζει παγκόσμιο επιστημονικό ενδιαφέρον. Ένα καταπράσινο σκηνικό με δεκάδες φυτά και ζώα που αποτελεί πηγή ζωής γι’ αυτά.

Αυτό που θα σε κάνει να θες να ξαναπάς στο Δάσος Φράξου είναι ότι έχει διαφορετική εικόνα όλες τις εποχές του χρόνου. Χρώματα, βλάστηση και εικόνες αλλάζουν και προσαρμόζονται συνεχώς στη διαφορετική πραγματικότητα. Ένας επίγειος παράδεισος πολύ προσιτός αλλά ταυτόχρονα απόμακρος. Λόγω της σπανιότητας της φύσης που υπάρχει εκεί!

Ο ιδιαίτερος φυσικός κόσμος του Δάσους

Το Δάσος του Φράξου στην έκταση του έχει τα δέντρα από τα οποία πήρε και το όνομά του δηλαδή αιωνόβιους Φράξους. Θα το συναντήσεις στην περιοχή του Δέλτα του Αχελώου και στα 600 περίπου στρέμματά του συναντάς αυτούς τους εντυπωσιακούς και αιωνόβιους Φράξους, του είδους Fraxinus oxycarpa. Πέρα από αυτό, υπάρχουν εκεί Ημίλευκες, Ασημοϊτιές, Φτελιές και Δάφνες. Όλα μαζί συνθέτουν το σκηνικό που δεν το ξεχνάς έστω κι αν το επισκεφθείς μια φορά στη ζωή σου, όπως αναφέρει το exploringgreece.