Πέντε μέρη της Αττικής ιδανικά για χαλαρή βόλτα στη φύση

Πέντε μέρη της Αττικής ιδανικά για χαλαρή βόλτα στη φύση

Ιδέες για κοντινή βόλτα

Μπορεί να μην είναι εύκολο να πας μακριά και σε μέρη της Ελλάδας που θες πολύ να ταξιδέψεις αλλά το θετικό είναι ότι η Αττική είναι από μόνη της ένας προορισμός.

Υπάρχουν τόσες επιλογές δίπλα σου που μπορεί μέχρι τώρα να ήταν ανεξερεύνητες για σένα. Υπάρχουν μέρη για να περπατήσεις στη φύση και να ξεχάσεις για λίγο την πολύβουη καθημερινότητα και τα άγχη της. Παίρνεις το αυτοκίνητο και σε λίγη ώρα μπορείς να περπατάς σε μονοπάτια, δάση και ανεξερεύνητες γωνιές. Ευκαιρία για άθληση και ψυχαγωγία ταυτόχρονα μακριά από την πολυκοσμία. Έχεις σκεφτεί κάτι καλύτερο για μια πρωινή κυριακάτικη βόλτα; Ούτε και εμείς…

Στο exploringgreece.tv σου προτείνουν πέντε μέρη της Αττικής τα οποία είναι ιδανικά για να κάνεις μια βόλτα και ταυτόχρονα να νιώσεις δίπλα στη φύση

Υμηττός

Όταν θες να πας κάπου κοντά αλλά να μοιάζει με μακριά. Και φυσικά θα πας στον Υμηττό. Το διπλανό βουνό που έχει πανέμορφες διαδρομές και βρίσκεσαι εκεί σε πολύ σύντομο χρόνο. Ο Υμηττός αποτελεί το ιδανικό μέρος για φυσιολατρικές διαδρομές και περιπάτους ακόμη και τον χειμώνα. Το πιθανότερο είναι βέβαια ότι μετά από βόλτες θα καταλήξεις στο Αισθητικό Δάσος της Καισαριανής. Εκεί ακρθβώς θα βρεις ένα εκτεταμένο δίκτυο μονοπατιών μήκους 9 χιλιομέτρων, όπως και αρκετά σημεία ενδιαφέροντος. Μπορείς να περπατήσεις για όσο θες, να κάνεις στάσεις, να παίξεις με τα παιδιά και να καταλήξεις να κάνεις πικ νικ κάτω από τα δέντρα. Μην ξεχάσεις να κάνεις μια στάση στη Μονή Καισαριανής ή να ψάξεις να βρεις την λεγόμενη «τρύπια εκκλησία» την οποία λίγοι είναι αυτοί που την γνωρίζουν. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα γι’ αυτήν ΕΔΩ.

Πεντέλη

Σταθερή αξία που δεν την αλλάζουμε με τίποτα. Γιατί; Γιατί έχει πολλά μέρη για περπάτημα, είναι πολύ κοντά στις περισσότερες περιοχές της Αθήνας και θέα που μπορείς να απολαύσεις την Αττική στο πιάτο. Υπάρχουν πολλά μονοπάτια στα οποία μπορείς να περπατήσεις και να μην συναντήσεις άνθρωπο στη διαδρομή σου. Ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία είναι η σπηλιά του Νταβέλη όπου μπορείς να ξεκινήσεις και μια πεζοπορική διαδρομή. Πριν φτάσεις εκεί, κάνε μια στάση με το αυτοκίνητο για να απολαύσεις μια υπέροχη θέα που θα σε χαλαρώσει. Το μικρό μυστικό της Πεντέλης που δεν χάνεται με τίποτα είναι ο καταρράκτης της ή αλλιώς καταρράκτης Βαλανάρη. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει λίγο περισσότερο γνωστός στον κόσμο αλλά παραμένει ένα καλά κρυμμένο μυστικό της περιοχής. Ένα μυστικό παραδεισένιο στο οποίο μπορείς να κάνεις μια στάση περπατώντας στην περιοχή και να απολαύσεις τη φύση. Ο μικρός αυτός καταρράκτης, ύψους περίπου 5-6 μέτρων, αλλάζει μορφή ανάλογα με τις βροχές. Αξίζει να το γνωρίσεις από κοντά. Αναζήτησε επίσης και το μικρό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία με την εκπληκτική θέα. Θα σε αποζημιώσει. Δες περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτό ΕΔΩ.

Πάρνηθα

Το άλλο βουνό της Αττικής που σου κάνει δώρο μερικές όμορφες όμορφες στιγμές σε ένα πανέμορφο σκηνικό. Τα πεζοπορικά μονοπάτια στην Πάρνηθα είναι πολλά και κλιμακωτής δυσκολίας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να βρεις αυτό που ταιριάζει σε σένα. Ακόμη κι αν πας με παιδιά, θα βρεις ανοίγματα για τρέξιμο και παιχνίδι ώστε να ασκηθείτε οικογενειακώς δίπλα στη φύση. Η Πάρνηθα είναι ιδανική επιλογή για βόλτες χειμώνα – καλοκαίρι. Οι πιο γνωστές πεζοπορικές διαδρομές περνούν αντίστοιχα από τα καταφύγια Μπάφι και Φλαμπούρι ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα βρίσκεις πινακίδες που θα σε καθοδηγούν. Και η Πάρνηθα κρύβει τα δικά της μυστικά και εκπλήξεις. Η λίμνη Μπελέτσι είναι ένα από αυτά. Μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας και σε υψόμετρο 600 μέτρων θα κάνεις στάση σε αυτή τη λίμνη που φτιάχτηκε… κατά λάθος και οι φωτογραφίες θα πέσουν βροχή. Βελανιδιές, πλατάνια και πευκοδάσος συμπληρώνουν το ονειρεμένο σκηνικό στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Άλσος Αιγάλεω

Κέντρο αλλά και φύση μαζί. Αν δε θες και δεν μπορείς να απομακρυνθείς πολύ από το σπίτι σου και μένεις κοντά στο κέντρο ή προς τα δυτικά, τότε μπορείς να κάνεις μια βόλτα μέχρι το Μπαρουτάδικο. Έτσι ονομαζόταν παλιά το Άλσος Αιγάλεω και η ιστορία του έχει πολύ ενδιαφέρον. Μπορείς να την διαβάσεις ΕΔΩ. Το Άλσος Αιγάλεω έχει μια έκταση περίπου 130 στρεμμάτων και βρίσκεται σε ένα πολύ κεντρικό σημείο μεταξύ της Ιεράς Οδού και της Λεωφόρου Αθηνών – Κορίνθου. Πρόκειται για έναν σημαντικό πνεύμονα πρασίνου της Αθήνας και γενικότερα της Αττικής. Το περπάτημα σε ένα πάρκο με δέντρα που ακούς τα πουλιά και ήχους της φύσης ακόμη και μέσα στην πόλη μπορεί να σε χαλαρώσει και σίγουρα θα σε κάνει να ξεφύγεις από την καθημερινότητα. Μπορείς να δει πού ακριβώς βρίσκεται το Άλσος Αιγάλεω σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις, πατώντας ΕΔΩ.

Δάσος Φασκομηλιάς

Αν τώρα είσαι των νοτίων προαστίων, μπορείς να γνωρίσεις ένα μέρος που ίσως δεν το έχεις επισκεφθεί ακόμη για βόλτα και περπάτημα. Ο λόγος για το Δάσος της Φασκομηλιάς στη Βουλιαγμένη. Είναι ένα δάσος που ουσιαστικά έχει μια έκταση 1.200 στρεμμάτων, πράγμα το οποίο αν δεν στο πουν δεν το φανάζεσαι. Πού θα το βρεις; Βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη θάλασσα και όταν σταθείς εκεί μπορείς να αγναντέψεις το ατελείωτο μπλε σαν να βρίσκεσαι σε κάποιο νησί του Αιγαίου. Η εικόνα που βλέπεις σε χαλαρώνει και σε κάνει να μη θες να φύγεις για να απολαύσεις και το ηλιοβασίλεμα. Μπορείς να πατήσεις ΕΔΩ για να δεις πού ακριβώς βρίσκεται το Δάσος της Φασκομηλιάς. Δε θα χρειαστεί να διανύσεις μεγάλη απόσταση μιας και είναι μόλις 20 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας αλλά η αίσθηση που θα σου αφήσει θα είναι σαν να έχεις φύγει κάπου πολύ μακριά. Ακόμη το σκέφτεσαι;