Το ελληνικό χωριό με τον δικό του θρόνο Game of Thrones

Το ελληνικό χωριό με τον δικό του θρόνο Game of Thrones

Η εντυπωσιακή κατασκευή και πώς δημιουργήθηκε

Ταξιδεύοντας στην ελληνική περιφέρεια, δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις κάθε φορά κάτι καινούριο να σε εκπλήξει. Αυτό μπορεί να είναι ένα χωριό, ένα μνημείο ή ένα έθιμο. Μπορεί να είναι και όλα μαζί. Εντύπωση σίγουρα θα σου προκαλούσε αν έβλεπες σε ένα ελληνικό χωριό τον θρόνο του Game of Thrones, έτσι δεν είναι; Κι όμως αυτό είναι κάτι που υπάρχει και μάλιστα πολύ πιο κοντά απ’ ό,τι θα φανταζόσουν. Το ελληνικό χωριό με αυτό το σκηνικό είναι η πανέμορφη Παύλιανη.

Ένα χωριό που ούτως ή άλλως είναι φημισμένο για την φυσική ομορφιά και την αισθητική του. Φαίνεται πως εκτός από ομορφιά έχει και πολλούς φανατικούς θαυμαστές της επικής σειράς.

Το ελληνικό χωριό με τον δικό του θρόνο Game of Thrones!

Η Παύλιανη, λοιπόν, εδώ και δύο χρόνια περίπου έχει τον δικό της θρόνο ο οποίος είναι μια πολύ καλή αντιγραφή του θρόνου της σειράς Game of Thrones. Ήταν μια ιδέα της νεολαίας του χωριού που αποφάσισε να δώσει μια ξεχωριστή και πολύ πρωτότυπη, ομολογουμένως νότα στο χωριό της. Έτσι ο Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Παύλιανης έδωσε τον Απρίλιου του 2019 σάρκα και οστά σε αυτή την κατασκευή που σήμερα βρίσκεται στα 1.260 μέτρα υψόμετρο.

Για να ολοκληρωθεί η κατασκευή χρησιμοποιήθηκαν περίπου 300 κιλά σίδερο, 30 κιλά ξύλο, 250 κιλά σιδερένιες λάμες αρκετά κιλά μπογιά και τσιμέντο αλλά και περίπου 800 ώρες δουλειάς! Το αποτέλεσμα, πάντως δικαίωσε τους δημιουργούς. Η Παύλιανη έχει πλέον το δικό της πολύ ξεχωριστό τηλεοπτικό αξιοθέατο. Το σίγουρο είναι ότι σε λίγα χρόνια θα είναι κάτι παραπάνω από πολυφωτογραφημένο. Η 700 κιλών κατασκευή δεσπόζει σε ψηλό σημείο και μπορείς ανά πάσα στιγμή να την θαυμάσεις από κοντά.

Για την ιστορία στην σειρά, ο σιδερένιος Θρόνος, δημιουργήθηκε μετά την διαταγή που έδωσε ο Αίγκον ο Κατακτητής, στον Δράκο του, Βαλέριον να λιώσει με την καυτερή του ανάσα χίλια σπαθιά των ηττημένων εχθρών του κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κατάκτησης, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Παύλιανη… σαν όνειρο

Η Παύλιανη είναι ένα χωριό παραμυθένιο στη Φθιώτιδα. Συνδυάζει με έναν ιδαίτερο τρόπο τη φύση, την αρχιτεκτονική, τη φιλοξενία και την κοντινή απόσταση από την Αθήνα. Υπάρχει καλύτερο; Από εκεί φεύγεις πάντα μαγεμένος και δίνεις υπόσχεση να επιστρέψεις. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να το κάνεις και πλέον ο θρόνος του Game of Thrones είναι ένας από αυτούς. Η Παύλιανη είναι ένας προορισμός που σε γοητεύει όλες τις εποχές του χρόνου, κάθε φορά για διαφορετικό λόγο. Αρκεί να κάνεις την αρχή.