Η εποχιακή λίμνη του Παρνασσού με την καθηλωτική ομορφιά

Η εποχιακή λίμνη του Παρνασσού με την καθηλωτική ομορφιά

Ένα αλπικό τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς

Πόσο καλά γνωρίζεις τον Παρνασσό και τις ομορφιές του; Τα χωριά του Παρνασσού είναι πολύ φημισμένα ιδιαίτερα για τις αποδράσεις του χειμώνα. Και φυσικά η Αράχωβα είναι must για τις χειμερινές αποδράσεις.

Εκτός όμως από τους όμορφους οικισμούς και το γνωστό χιονοδρομικό του Παρνασσού, όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα exploringgreece.tv, υπάρχουν κι άλλες ομορφιές οι οποίες μάλιστα μπορεί να μην σου είναι τόσο γνωστές. Μια από αυτές είναι η άγνωστη σε πολλούς εποχιακή λίμνη του Παρνασσού με την καθηλωτική ομορφιά. Πρόκειται για μια εκπληκτική εικόνα την οποία έχει την ευκαιρία να απολαύσεις συγκεκριμένες εποχές του χρόνου. Ο λόγος για την λίμνη Πινιγούρα στην Αράχωβα.

Η εποχιακή λίμνη Πινιγούρα, όπως είπαμε, βρίσκεται στο Λιβάδι της Αράχωβας και εμφανίζεται ανά περιόδους. Η εποχιακή αυτή λίμνη εμφανίζεται αργά το χειμώνα και την άνοιξη και εξαφανίζεται το καλοκαίρι. Η συγκεκριμένη λίμνη σχηματίζεται από τις βροχές αλλά και το λιώσιμο από τα χιόνια στον Παρνασσό. Η λίμνη στην πραγματικότητα εμφανίζεται μόνο όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, δηλαδή έντονες βροχοπτώσεις και οι πλούσιες χιονοπτώσεις.

Η λίμνη Πινιγούρα δημιουργεί ένα σκηνικό απολύτως ειδυλλιακό και προσφέρει τη δυνατότητα για εντελώς διαφορετικές εμπειρίες στον Παρνασσό. Και αν το μυαλό σου όταν ακούς Παρνασσός πηγαίνει μόνο στο χιόνι και το σκι, σκέψου πόσο όμορφο είναι να κάνεις πεζοπορία και ποδηλασία γύρω από τη λίμνη. Μπορείς να κάνεις ακόμη και κανό μέσα στη λίμνη εάν το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Ποια είναι η ιδανική εποχή για να επισκεφθείς την όμορφη εποχιακή αυτή λίμνη; Εξαρτάται θα σου πούμε από το τι τύπος ταξιδιώτη είσαι. Ωστόσο οι περισσότεροι (όπως και εμείς) προτιμούν την επίσκεψη στη λίμνη από το Μάρτιο έως και το Μάιο. Η φύση τότε οργιάζει και το σκηνικό είναι μαγευτικό.

Πώς θα πας στη Λίμνη του Παρνασσού

Η πρόσβαση είναι εύκολη και γρήγορη ενώ περνάς μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή. Το αλπικό τοπίο θα το συναντήσεις στη λεγόμενη θέση Βαρκό. Πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα μεγάλο λιβάδι στον δρόμο προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσο. Για να υπολογίσεις τη διαδρομή είναι περίπου 4 χιλιόμετρα μετά τη διασταύρωση Λιβάδι- Αράχωβας. Επίσης ολόκληρη η ευρύτερη περιοχή βρίσκεται στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού. Για να δεις πού ακριβώς βρίσκεται η λίμνη Πινιγούρα και να την βάλεις στο πρόγραμμα για μια μελλοντική σου εξόρμηση, μπορείς να πατήσεις ΕΔΩ.