Ο μικροσκοπικός επίγειος παράδεισος του Ιονίου

Ο μικροσκοπικός επίγειος παράδεισος του Ιονίου

Θα είναι μια από τις πιο ωραίες εμπειρίες της ζωής σου

Η ακτογραμμή της Ελλάδας με τις χιλιάδες ακτές και τα εκατοντάδες νησιά της που σε κερδίζουν από την πρώτη στιγμή που θα επισκεφτείς ένα από αυτά. Όπως για παράδειγμα μια νησίδα στο Ιόνιο που ξεχωρίζει για την ομορφιά αλλά και για το όνομά της.

Ο λόγος για την Θηλιά. Για την ακρίβεια, την πιο όμορφη θηλιά της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα μικρό ελληνικό νησί του Ιονίου που μοιάζει κυριολεκτικά με επίγειο παράδεισο. Το καταπράσινο έδαφός του ταιριάζει απόλυτα και αντανακλάται στο γαλάζιο της θάλασσας. Και κάπως έτσι ταξιδεύεις νοητά στο καλοκαίρι και ονειρεύεσαι να κάνεις βουτιές σε τέτοια νερά…

Αυτή είναι η πιο όμορφη Θηλιά της Ελλάδας

Το νησί Θηλιά βρίσκεται πολύ κοντά στον Σκορπιό και ανήκει στο νομό Λευκάδας. Ανήκει και αυτή στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Τηλεβοΐδων νήσων. Αν βρεθείς στο γνωστό και όμορφο Μεγανήσι μπορείς να το θαυμάσεις καθώς βρίσκεται μόλις 350 μέτρα δυτικά του. Είναι ένα καταπράσινο νησί με γαλανά νερά και με μια αμμουδερή παραλία. Αυτή η πανέμορφη παραλία βρίσκεται στον ένα και μοναδικό κόλπο του νησιού.

Οι εικόνες από ψηλά είναι άκρως εντυπωσιακές και δείχνουν μια από τις πιο όμορφες γωνιές της νησιωτικής Ελλάδας. Βλέπεις το πυκνό δασώδες νησί αλλά και τα γαλαζοπράσινα νερά που το περιβάλλουν. Αυτά τα νερά μπορείς να τα απολαύσεις αν κάνεις το γύρο του νησιού και βόλτα στο Ιόνιο πέλαγος με σκάφος. Θα είναι μια από τις πιο ωραίες καλοκαιρινές εμπειρίες της ζωής σου.

Οι Τηλεβόες Νήσοι και το Μεγανήσι

Οι Τηλεβόες Νήσοι είναι στην πραγματικότητα ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στην ανατολική ακτή της Λευκάδας και στα δυτικά παράλια της Αιτωλοακαρνανίας. Τα νησιά που περιλαμβάνονται στο σύμπλεγμα είναι τα εξής: Κάλαμος, Καστός, Μεγανήσι, Αρκούδι, Άτοκος, Κύθρος, Θηλιά, Φορμίκουλα, Πρασονήσι, Προβάτι, Αλαφονήσι, Πεταλού και τα Πριγκηπονήσια Λευκάδας (Σκορπιός, Σκορπίδι, Σπάρτη, Μαδουρή, Χελώνη και Τσοκάρι). Το όνομα τους το οφείλουν στον αρχαίο τοπικό λαό των Τηλεβόων. Οι Τηλεβόες είχαν σαν βασική τους δραστηριότητα την πειρατεία και είχαν βάση τους το νησί Μεγανήσι.

Το Μεγανήσι, τώρα, είναι ένα από τα πιο τουριστικά μικρά νησιά του Ιονίου. Το αποκαλούν και ήρεμη δύναμη του Ιονίου και όχι άδικα. Αφού καταφέρνει να τραβάει τα φώτα επάνω του παρά την ηρεμία και τη γαλήνη που εκπέμπει. Αυτό που ξεχωρίζει είναι το Σπαρτοχώρι το οποίο είναι χτισμένο στο ύψωμα του Μεγανησίου. Το Σπαρτοχώρι αποτελεί το δεύτερο από τα χωριά του νησιού το οποίο είναι ιδιαίτερα γραφικό, με παραδοσιακά σπίτια και γραφικά σοκάκια. Από το Σπαρτοχώρι θα απολαύσεις μια μοναδική θέα προς τη θάλασσα ενώ ταυτόχρονα αποτελεί καλή λύση και για διαμονή για όσους θέλουν την ησυχία τους, όπως αναφέρει το exploringgreece.