Η εξωτική «Πολυνησία» της Ελλάδας που σε αφήνει άφωνο

Η εξωτική «Πολυνησία» της Ελλάδας που σε αφήνει άφωνο

Ο...παράδεισος που ελάχιστοι γνωρίζουν

Σε αυτήν τη μικρή χώρα που λέγεται Ελλάδα μπορείς σε κάθε γωνιά της να βρεις μικρές πινελιές από χώρες μακρινές και ονειρεμένες.

Αλπικά τοπία, εξωτικές παραλίες ακόμη και μια… Πολυνησία.

Ο λόγος για μια παραδεισένια γωνιά που ονομάζεται Κορωνησία. Ένας πίνακας ζωγραφικής που τον έχει δημιουργήσει ο πιο ταλαντούχος καλλιτέχνης, η ίδια η φύση. Οι εικόνες από ψηλά είναι άκρως μαγικές…

Η εντυπωσιακή «Πολυνησία» της Ελλάδας από ψηλά

Πολυάριθμα νησάκια, μια στενή λωρίδα γης μέσα στη θάλασσα και αποχρώσεις νερού και πράσινου που παιχνιδίζουν κάτω από τον ήλιο. Αυτές είναι οι μαγικές εικόνες που θα συναντήσεις όταν επισκεφθείς την Κορωνησία. Είναι μια γωνιά της Ελλάδας ανεξερεύνητη από τον περισσότερο κόσμο που σίγουρα αξίζει την προσοχή σου. Την Κορωνησία την αποκαλούν και γαλήνιο παράδεισο και δεν έχουν άδικο. Εξάλλου εκεί ο χρόνος μοιάζει να σταματά και εσύ μπαίνεις άλλους ρυθμούς. Γίνεσαι ένα με τη φύση και χαλαρώνεις βλέποντας τις ψαρόβαρκες να φτιάχνουν είδωλα μέσα στο νερό.

Στην πραγματικότητα η Κορωνησία της Άρτας είναι ένα όμορφο ψαροχώρι που μοιάζει να επιπλέει στο νερό. Είναι ο απόλυτος συνδυασμός θάλασσας και πράσινου τοπίου που είναι εξίσου γοητευτικός όλες τις εποχές του χρόνου. Για να φτάσεις στην Κορωνησία θα χρειαστεί να κινηθείς για 10 χιλιόμετρα πάνω σε μια στενή λωρίδα γης μέσα στη θάλασσα.

Ολόκληρη η περιοχή ωστόσο αποτελείται από πολυάριθμα νησάκια τα οποία λέγεται ότι παλαιότερα ήταν ενωμένα μεταξύ τους. Αυτές οι λωρίδες μοιάζουν να φαίνονται ακόμη από ψηλά σαν βυθισμένες γλώσσες άμμου. Μένουν να παίζουν με το μυαλό μας και να μας κάνουν να αναρωτιόμαστε πώς μπορεί να ήταν παλιά το μέρος αυτό, η Πολυνησία της Ελλάδας. Αν δεις το μέρος αυτό από ψηλά, θα καταλάβεις γιατί το αποκαλούν έτσι Η διάταξη των πολλών αυτών και μικρών νησιών, με την έντονη βλάστηση, τις λιμνούλες αλλά και τις λωρίδες γης που τις περικλείουν μπορούμε να πούμε ότι μας θυμίζουν πολύ έντονα τις Ατόλες της Πολυνησίας ως προς την μορφολογία τους.

Ένα σπάνιο και σπουδαίο οικοσύστημα

Η Πολυνησία της Ελλάδας, εκτός από πολύ όμορφη και έχει και μια άλλη σπανιότητα. Πολλά είδη πανίδας έχουν βρει καταφύγιο εκεί. Συγκεκριμένα, στη λιμνοθάλασσα Τσουκαλιό φωλιάζουν περίπου 35 ζευγάρια του σπάνιου και απειλούμενου αργυροπελεκάνου. Επιπλέον τα ζεστά και ρηχά νερά της περιοχής το ιδανικό μέρος για αναπαραγωγή πάρα πολλών ειδών της θαλάσσιας πανίδας, όπως αναφέρει το exploringgreece.

1
σχόλιο
  1. avatar 66Lucifer6

    WHAT?HA HA HA HA HA HA HA HA
    O PINASMENOS KARVELIA ONIREUETE POU LENE KE STA PSOROHORIA SAS.

Παρακαλούμε περιμένετε ...