Πολύδροσος: Απόδραση στην ήσυχη πλευρά του Παρνασσού

Πολύδροσος: Απόδραση στην ήσυχη πλευρά του Παρνασσού

Το low profile χωριό για την επόμενη εκδρομή

Αν θες να κάνεις μια κοντινή απόδραση πιο ήσυχη και πιο χαλαρή από τα συνηθισμένα τότε ο all time classic Παρνασσός μπορεί να σου προσφέρει αυτό που ψάχνεις. Εκτός από τα μεγάλα και κοσμοπολίτικα χωριά του, μπορείς να κάνεις μια σύντομη απόδραση στην ήσυχη πλευρά του. Εκεί που θα δεις λιγότερο κόσμο, πιο μικρούς ξενώνες και θα νιώσεις σαν να είσαι σε κάποιο μακρινό χωριό. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, θα είσαι μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα. Θα περπατήσεις σε  γραφικά σοκάκια, θα απολαύσεις τα καταπράσινα τοπία και θα κάνεις ένα μίνι γαστρονομικό ταξίδι απολαμβάνοντας τοπικές και παραδοσιακές γεύσεις της περιοχής. Μια ασφαλής και εγγυημένα καλή επιλογή είναι το χωριό Πολύδροσος. Ένας ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου. Μια δοκιμή θα σε πείσει και θα σε κάνει να επιστρέψεις σύντομα εκεί.

Πολύδροσος: Σύντομη απόδραση στην ήσυχη πλευρά του Παρνασσού

Η όμορφη και γραφική Πολύδροσος του Παρνασσού είναι χτισμένη στους βόρειους πρόποδες του Παρνασσού. Εκεί, στα σχεδόν 400 μέτρα υψόμετρο η άλλοτε Σουβάλα σε περιμένει για να σου προσφέρει μια ήσυχη διαμονή και χαλαρές στιγμές. Το όμορφο αυτό χωριό αποτελεί έναν αγαπημένο προορισμό όσων θέλουν να επισκεφθούν την εναλλακτική πλευρά του Παρνασσού και να μην πέσουν πάνω στην πολυκοσμία. Δεν είναι τυχαίο ότι το αποκαλούν low profile χωριό του Παρνασσού μιας και όλα μοιάζουν να κυλούν πιο αργά και πιο ήσυχα όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Το γεγονός ότι δεν είναι τόσο δημοφιλές και κοσμοπολίτικο όσο η Αράχωβα δεν καθιστά αυτό το ελληνικό χωριό λιγότερο όμορφο. Μάλιστα κάποιοι το χαρακτηρίζουν και χωριό – καρτ ποστάλ! Και όχι άδικα. Θα το διαπιστώσεις με το που θα φτάσεις εκεί και θα κάνεις την βόλτα σου στην πλατεία. Αν σου αρέσει το περπάτημα θα πρέπει οπωσδήποτε να πας έως τις πηγές της Αγίας Ελεούσας. Ένα εκπληκτικό τοπίο με μοναδική φυσική ομορφιά, πλατάνια και τρεχούμενα νερά. Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις και τα ερείπια του Βυζαντινού ναού της Παληοπαναγιάς ο οποίος χτίστηκε τον 6ο-7ο αι. μ.Χ.

Σε λιγότερο από 15 χιλιόμετρα μακριά θα βρεις και το ιστορικό Χάνι της Γραβιάς αλλά και άλλα γραφικά χωριά. Πολλοί επιλέγουν να έχουν σαν βάση τους και την Αγόριανη η οποία είναι κοντά και να γνωρίσουν την Πολύδροσο κάνοντας ημερήσια βόλτα εκεί. Το σίγουρο είναι ότι σε αυτή τη σύντομη απόδραση θα απολαύσεις πολύ καθαρό αέρα, φύση και καλό φαγητό.

Πώς θα πας στην Πολύδροσο

Η κοντινή απόσταση της Πολύδροσου την καθιστά ιδανική πρόταση για σύντομη απόδραση έστω και με απόφαση της τελευταίας στιγμής. Το γραφικό αυτό χωριό του Παρνασσού απέχει σχεδόν 180 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Για να πας με το αυτοκίνητο χρειάζεται απλώς να ακολουθήσεις τη διαδρομή προς Λειβαδιά, Χαιρώνεια, Τιθορέα, Αμφίκλεια. Μέχρι να πιεις τον καφέ σου θα έχεις φτάσει…