Το άλλο Μοναστηράκι της Ελλάδας που μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής

Το άλλο Μοναστηράκι της Ελλάδας που μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής

Ένα ξεχωριστό μέρος της Ελλάδας με ιδιαίτερο όνομα

Σίγουρα όταν ακούς τη λέξη Μοναστηράκι, ένα πράγμα σου έρχεται πρώτα στο μυαλό. Το αγαπημένο μέρος της Αθήνας που έχει χιλιοπερπατήσει και απολαύσει μέσα από τις βόλτες σου. Ήξερες όμως ότι δεν υπάρχει μόνο αυτό το Μοναστηράκι; Ότι κάπου στην Ελλάδα υπάρχει ακόμη ένα Μοναστηράκι, εντελώς διαφορετικό από αυτό που γνωρίζεις που μοιάζει μάλιστα με πίνακα ζωγραφικής. Ένα ελληνικό χωριό πανέμορφο και παραμυθένιο. Ο λόγος για το Μοναστηράκι στην Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα στη Βόνιτσα.

Μια βόλτα από ψηλά, κυριολεκτικά σε ταξιδεύει. Αν τύχει και βρεθείς εκεί, δε, θα περάσεις ακόμη πιο ωραία…

Το άλλο Μοναστηράκι της Ελλάδας που μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής

Το Μοναστηράκι, λοιπόν, είναι ένα όμορφο ελληνικό χωριό απλωμένο στην περιοχή της Βόνιτσας και πνιγμένο στο πράσινο. Θα το βρεις στην βορειοδυτική άκρη του νομού Αιτωλοακαρνανίας περνώντας από μια όμορφη διαδρομή. Βρίσκεται σε χαμηλό υψόμετρο, είναι αρκετά απλωμένο και μόλις δέκα χιλιόμετρα μακριά από τον Αμβρακικό Κόλπο. Πράγμα που σημαίνει ότι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του είναι από τους τυχερούς που μπορούν να απολαμβάνουν βόλτες σε πανέμορφα μέρη και μάλιστα διανυοντας πολύ λίγα χιλιόμετρα. Το χωριό Μοναστηράκι έχει περίπου 1.000 κατοίκους που ζουν ήρεμα σε αυτή τη γωνιά της Αιτωλοακαρνανίας ενώ το καλοκαίρι ο πληθυσμός αυξάνεται σημαντικά.

Πολλοί είναι εκείνοι που διατηρούν εξοχικά εκεί και με την πρώτη ευκαιρία πηγαίνουν για σαββατοκύριακο ή για τριήμερο. Βρίσκεται, εξάλλου, 380 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και με τον καινούριο δρόμο τα πράγματα είναι ακόμη πιο εύκολα. Το Μοναστηράκι αποκαλείται παραδεισένιο χωριό και όχι άδικα. Διαθέτει πολλές ομορφιές, πράσινο και τοπία απαράμιλλης ομορφιάς.

Έρχεσαι πιο κοντά με τη φύση και την ζεις στα καλύτερά της. Και μπορεί να έχει το ίδιο όνομα με την γνωστή περιοχή στο κέντρο της Αθήνας αλλά διαφέρουν πολύ. Το ελληνκό χωριό Μοναστηράκι είναι μέσα στο πράσινο και κυριολεκτικά «βουτηγμένο» στα πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά. Αν το επισκεφθείς, θα περπατήσεις σε γραφικά δρομάκια, ανάμεσα σε πλατάνια και θα βρεθείς στην κεντρική πλατεία του χωριού. Πηγαίνοντας προς τα εκεί θα συναντήσεις και θα περάσεις από ένα γεφυράκι και θα δεις τον ποταμό Κεφαλόβρυσο που διασχίζει το χωριό. Το συγκεκριμένο ποτάμι αποτελεί ένα αληθινό θαύμα της φύσης μαζί με τον καταρράκτη του Σεπετού που έχει ύψος 80 μέτρα, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Ένα μαγευτικό τοπίο που αξίζει να γνωρίσεις. Για να δεις πού ακριβώς βρίσκεται πάτησε ΕΔΩ.