Καστράκι: To χωριό των βράχων στα Μετέωρα με την μοναδική θέα

Καστράκι: To χωριό των βράχων στα Μετέωρα με την μοναδική θέα

Ένας ιδανικός προορισμός για μια σύντομη απόδραση

Αν υπάρχει ένα χωριό που μπορεί να καυχιέται για τη θέα του και το δέος που προκαλεί στον επισκέπτη, αυτό με σιγουριά μπορεί να είναι το Καστράκι. Το ξεχωριστό και γραφικό χωριό στα Μετέωρα που αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για το σαββατοκύριακο ειδικά το φθινόπωρο. Μια από τις αγαπημένες μας επιλογές που πάντα μας βγάζει ασπροπρόσωπους. Το χωριό αυτών των βράχων είναι ό,τι πρέπει για ξεκούραση, γαλήνη και ήρεμες στιγμές. Αλλά και πάλι, αν είσαι της δράσης και της περιπέτειας, το χωριό Καστράκι είναι ιδανικό για μια σύντομη απόδραση γεμάτη αδρεναλίνη. Είναι δηλαδή, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv, ιδανικός προορισμός για όλους τους τύπους ταξιδιωτών και καλύπτει όλες τις ανάγκες για διασκέδαση. Μια δοκιμή θα σε πείσει…


Καστράκι: Το χωριό των βράχων ιδανικό για ένα σαββατοκύριακο

Το όμορφο αυτό χωριό των Τρικάλων, το Καστράκι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή της περιοχής κυρίως λόγω της θέσης του. Καθώς κινείσαι προς τα Μετέωρα θα το βρείς κοντά στην Καλαμπάκα και μια διαμονή εκεί θα σε πείσει ότι είναι ό,τι πρέπει για μια σύντομη απόδραση το σαββατοκύριακο από την Αθήνα. Πρόκειται για ένα μαγευτικό τοπίο περιτριγυρισμένο από τα άγρια και γοητευτικά βράχια των Μετεώρων που μοιάζουν να αιωρούνται από πάνω σου. Το όνομά του, βέβαια, δεν είναι τυχαίο καθώς πήρε την ονομασία του από ένα κάστρο. Τμήματα και ερείπια του κάστρου σώζονται ακόμη και σήμερα.

Το Καστράκι είναι αμφιθεατρικά χτισμένο και αυτό είναι κάτι που θα παρατηρήσεις από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείς εκεί. Θα βρεις εύκολα κάποιο οικονομικό κατάλυμα που θα σου προσφέρει ό,τι χρειάζεται ως ορμητήριο για να εξερευνήσεις την περιοχή. Θα περπατήσεις σε όμορφα, μικρά και γραφικά δρομάκια υπό τη σκιά των Ιερών Βράχων και θα κάνεις στάσεις για να βγάλεις πολλές φωτογραφίες από διάφορες γωνίες.

Το σίγουρο είναι ότι ακόμη και μέσα σε 48 ώρες θα προλάβεις να δεις πολλά στο χωριό αυτό που έχει επίσημα ανακηρυχθεί μαζί με το σύνολο της περιοχής των Μετεώρων Μνημείο της Φύσης και Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Δεν είναι τυχαίο ότι και αποτελεί δημοφιλές σημείο – ορμητήριο για τους επισκέπτες που φτάνουν εκεί. Εξάλλου, βρίσκεσαι μόλις δύο χιλιόμετρα μακριά από την Καλαμπάκα. Ναι μεν είσαι σε ένα μικρό χωριό, αλλά δε σου λείπει τίποτα.

Γνωρίζοντας τα επιβλητικά Μετέωρα

Φτάνεις στα φημισμένα και εντυπωσιακά Μετέωρα. Όσες φωτογραφίες κι αν έχεις δει, δύσκολα μπορείς να καταλάβεις ποιο είναι το σκηνικό που θα αντικρίσεις στα Μετέωρα. Στους Ιερούς Βράχους. Εκεί που τα μοναστήρια μοιάζουν να κρέμονται. Σαν να τα κρατάει δεμένα μια αόρατη κλωστή. Ένα σαββατοκύριακο στα Μετέωρα θα αλλάξει σίγουρα την ψυχολογία σου. Και θα σε γεμίσει γαλήνη.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι εκατομμύρια τουρίστες από όλο το κόσμο επισκέπτονται τα Μετέωρα για να επισκεφθούν τα μοναστήρια και να εξερευνήσουν το τοπίο. Εκεί, ανάμεσα στα μονοπάτια και τους βράχους ζεις μια άλλη εμπειρία. Και ένα φθινοπωρινό σαββατοκύριακο είναι ό,τι πρέπει για να τα γνωρίσεις και εσύ. Μια σύντομη απόδραση που θα τη θυμάσαι…