Η ελληνική λίμνη καρδιά που λίγοι γνωρίζουν ότι υπάρχει

Η ελληνική λίμνη καρδιά που λίγοι γνωρίζουν ότι υπάρχει

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από ψηλά...

Μας αρέσει να εξερευνούμε και να γράφουμε για τις όμορφες λίμνες της Ελλάδας. Ειδικά όταν αυτές έχουν ένα χαρακτηριστικό που τις κάνεις να ξεχωρίζει. Μια από αυτές που μπαίνει στην καρδιά σου αμέσως είναι… η ελληνική λίμνη καρδιά!

Πρόκειται για μια τεχνητή λίμνη η οποία κατασκευάστηκε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου στο Μέτσοβο αλλά είναι εντυπωσιακή όλες τις εποχές του χρόνου. Όπως και το ίδιο το Μέτσοβο, εξάλλου, το οποίο αποτελεί δημοφιλή προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου. Η συγκεκριμένη λίμνη μπορεί να είναι απλώς μια επιπλέον αφορμή.

Η ελληνική λίμνη καρδιά που λίγοι γνωρίζουν ότι υπάρχει

Η λίμνη καρδιά στο Χιονοδρομικό του Ανηλίου Μετσόβου είναι ομολογουμένως ένα ιδιαίτερο αξιοθέατο που ομορφαίνει ακόμη περισσότερο την περιοχή. Αν την επισκεφθείς φθινόπωρο, τέλος άνοιξης και καλοκαίρι θα την θαυμάσεις ανάμεσα στα χρώματα της φύσης που λαμπυρίζει κάτω από το φως του ήλιου. Το χειμώνα, με τα χιόνια η εικόνα είναι απείρως πιο εντυπωσιακή καθώς το λευκό τοπίο συνδυάζεται μοναδικά με τα κρυστάλλινα νερά της λίμνης.

Μπορείς, λοιπόν, να απολαύσεις τη βόλτα σου στο χιονοδρομικό και να δεις και τη χιονισμένη λίμνη.

Αν τώρα πας άλλη εποχή, θα χρειαστεί να κάνεις μερικά χιλιόμετρα από το Μέτσοβο για να φτάσεις τη λίμνη αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο. Όπως και όλη η γύρω περιοχή και τα γραφικά χωριά της.

Το κανάλι Up Drones στο Youtube μας δίνει μια εικόνα της λίμνης με λίγα χιόνια και μας αφήνει να ταξιδέψουμε νοητά σε αυτό το όμορφο μέρος της Ελλάδας.

Με την πρώτη ευκαιρία μπορείς να βρεθείς εκεί και να απολαύσεις το τοπίο από κοντά…

Απόδραση στο Μέτσοβο όλες τις εποχές του χρόνου

Το Μέτσοβο αποτελεί έναν κατεξοχήν αγαπημένο χειμερινό προορισμό αλλά είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Είναι ένας ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου καθώς κάθε φορά έχει κάτι διαφορετικό να σου δείξει. Με το που θα φτάσεις εκεί θα δεις έναν παραδοσιακό και πολύ οργανωμένο οικισμό που θα βρεις τα πάντα. Από παραδοσιακούς ξενώνες και ενοικιαζόμενα μέχρι πολυτελή ξενοδοχεία με όλες τις ανέσεις. Και φυσικά αυτό που δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα είναι το να δοκιμάσεις τα τοπικά κρέατα και τυριά. Εκτός από το ότι θα τα γευτείς στις τοπικές ψησταριές στις οποίες θα σε οδηγήσει η μυρωδιά, μπορείς να αγοράσεις το φημισμένο τυρί μετσοβόνε για να το πάρεις και μαζί σου στην επιστροφή, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Στο Μέτσοβο θα περπατήσεις στην πλατεία και θα γυρίσεις με τα πόδια το χωριό θαυμάζοντας τη φύση αλλά και την αρχιτεκτονική. Μην ξεχάσεις να ρωτήσεις πώς μπορείς να πας στη Λίμνη των Πηγών Αώου. Πρόκειται για μια ακόμη πανέμορφη τεχνητή λίμνη η οποία κατασκευάστηκε το 1987 στο οροπέδιο Πολιτσές με σκοπό την παραγωγή ενέργειας. Ορεινά λιβάδια, ρυάκια και ένα μοναδικό τοπίο συνθέτουν το σκηνικό που θα αντικρίσεις και θα σου μείνει αξέχαστο…