Αρβανιτιά: Η μικρή αλλά συγκλονιστικής ομορφιάς παραλία

Αρβανιτιά: Η μικρή αλλά συγκλονιστικής ομορφιάς παραλία

Ένα γαλαζοπράσινο διαμάντι 1,5 ώρα μακριά από την Αθήνα

Υπάρχουν μικρές και μεγάλες παραλίες στην Ελλάδα, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο γνωστές. Κάποιες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς παρά το μικρό τους μέγεθος. Κερδίζουν τους επισκέπτες με τα γαλαζοπράσινα και κρυστάλλινα νερά τους. Μια από αυτές είναι η παραλία Αρβανιτιά στο Ναύπλιο. Ένα μοναδικής ομορφιάς σκηνικό που σε μαγεύει από την πρώτη στιγμή. Ένα μικρό διαμάντι σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα που αξίζει να γνωρίσεις και να κολυμπήσεις στα νερά του.

Η παραλία Αρβανιτιά στο Ναύπλιο

Εκτός, λοιπόν, από μια όμορφη πόλη, το Ναύπλιο είναι επίσης ένας προορισμός που μπορείς να βρεις κρυστάλλινα νερά για κολύμπι. Όπως είναι η παραλία Αρβανιτιά, η πλέον δημοφιλής στο Ναύπλιο. Μια μικρής έκτασης παραλίας (200 μέτρα περίπου) η οποία όμως είναι συγκλονιστικής ομορφιάς σύμφωνα με το τρ. Τα νερά της παραλίας είναι πεντακάθαρα και μάλιστα βραβευμένα με Γαλάζια Σημαία. Μπορείς να καταλάβεις, δηλαδή, τι θα αντικρίσεις όταν θα βρεθείς εκεί. Το σίγουρο είναι ότι για βρεις πού θα βάλεις την ομπρέλα και την ψάθα σου θα πρέπει να είσαι εκεί από νωρίς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το όνομα της παραλίας της Αρβανιτιάς. Ο μύθος λέει ότι η παραλία πήρε το όνομά της από τη μεγάλη σφαγή των Αλβανών μισθοφόρων το 1779. Λέγεται, μάλιστα, ότι ο Καπετάν Πασάς τους ανέβασε με δόλο στο Παλαμήδι και από εκεί τους γκρέμισε στη θάλασσα.

Πώς θα πας στην παραλία Αρβανιτιά

Η Αρβανιτιά είναι μια παραλία σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα με το που μπαίνεις στο αυτοκίνητό σου, σε 1,5 ωρα από το κέντρο της Αθήνας θα είσαι σε αυτόν τον επίγειο παράδεισο. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από το Παλαμήδι και συγκεκριμένα κάτω από τον προμαχώνα Θεμιστοκλή. Μπορείς να δεις πού ακριβώς βρίσκεται πατώντας ΕΔΩ.

Η Αρβανιτιά είναι η πλέον αγαπημένη παραλία των κατοίκων του Ναυπλίου. Το σίγουρο είναι ότι αν βρεθείς εκεί έστω και μία φορά, θα γίνει και η δική σου αγαπημένη!

Μην χάσεις

Μετά το μπάνιο στην παραλία, να απολαύσεις τον καφέ σου στο γραφικό Ναύπλιο αλλά και να δοκιμάσεις τοπικές συνταγές παρέα με ουζάκι ή μπύρα. Ο ιδανικός τρόπος να τελειώσεις την μονοήμερη εκδρομή σου. Μια από τις παραλίες κοντά στην Αθήνα που θα αγαπήσεις…

Δες εντυπωσιακές εικόνες της παραλίας από ψηλά μέσα από το βίντεο του καναλιού Up Drones στο Youtube.