Στέρνα: Η κρυφή παραλία στο Λουτράκι με τα πεντακάθαρα νερά

Στέρνα: Η κρυφή παραλία στο Λουτράκι με τα πεντακάθαρα νερά

Γαλαζοπράσινα νερά σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα

Μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αττική μπορεί να έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις μπάνιο σε παραλίες που θα σου μείνουν αξέχαστες. Το κοινό χαρακτηριστικό τους; Γαλάζια και πεντακάθαρα νερά, χρυσή άμμος ή ψιλό βοτσαλάκι. Μπορείς να φτάσεις γρήγορα και να κάνεις τις βουτιές ακόμη και πηγαίνοντας μια μονοήμερη εκδρομή. Η απόσταση, εξάλλου, από την Αθήνα βοηθάει σε αυτό. Μια τέτοια παραλία είναι και μια κρυφή παραλία στο Λουτράκι. Ο λόγος για τη Στέρνα. Μια μικρή και πανέμορφη αμμουδιά που θα σου χαρίσει μοναδικές στιγμές χαράς και χαλάρωσης. Οι εικόνες που θα δεις από ψηλά θα σε πείσουν γι’ αυτό όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Στέρνα: Η κρυφή παραλία στο Λουτράκι

Η Στέρνα, λοιπόν, είναι ένας κρυφός και άγνωστος σε πολλούς παράδεισος που αν τον ανακαλύψεις το σίγουρο είναι ότι θα πηγαίνεις εκεί συχνά, όχι μόνο τα σαββατοκύριακα αλλά και τις καθημερινές. Η Στέρνα είναι μια απομονωμένη και ήρεμη παραλία που στην πραγματικότητα σχηματίζεται από έναν φυσικό και μικρό κόλπο. Δεν είναι φυσικά μια οργανωμένη παραλία οπότε θα πρέπει να έχεις όλα τα απαραίτητα μαζί. Και επειδή μπορεί να θες να μείνεις ως το βράδυ σου προτείνουμε (αυτό που είχαμε κάνει και εμείς) να πάρεις μαζί ένα ψυγειάκι με νερά, φρούτα και τα σχετικά. Οι εντυπώσεις που θα σου μείνουν θα είναι οι καλύτερες.

Στην κρυφή παραλία του Λουτρακίου θα βρεις γαλαζοπράσινα νερά και αφράτη άμμο. Οπότε αν θες να πας οικογενειακώς το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά θα ευχαριστηθούν το ίδιο με σένα. Τα νερά επίσης είναι πεντακάθαρα ενώ αν πας νωρίς το πρωί θα βρεις όποιο σημείο θες για να στρώσεις ψάθα και να βάλεις την ομπρέλα σου.

Πώς θα πας στην παραλία Στέρνα

Η πρόσβαση στην παραλία δεν είναι δύσκολα. Δες ΕΔΩ που ακριβώς βρίσκεται. Για να πας στην παραλία Στέρνα, αφού περάσεις την Περαχώρα μετά το Λουτράκι θα ακολουθήσεις τον δρόμο που οδηγεί στην Στέρνα. Να θυμάσαι ότι ο δρόμος προς τη Στέρνα για λιγότερο από ένα χιλιόμετρο προς το τέλος του είναι χωματόδρομος. Ωστόσο δε θα έχεις πρόβλημα γιατί είναι βατός για συμβατικά αυτοκίνητα.

Προς το τέλος θα χρειαστεί να περπατήσεις μερικά μέτρα με τα πόδια. Οι εικόνες που θα αντικρίσεις θα σε ενθουσιάσουν. Θα νομίζεις ότι είσαι σε νησί αλλά στην πραγματικότητα θα είσαι μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι σου. Δεν είναι και άσχημα, έτσι; Περιμένουμε εντυπώσεις!

Μέχρι τότε πάρε μια γεύση από ψηλά μέσα από το βίντεο του καναλιού NitZ Photography στο Youtube.