Το ελληνικό νησί που έχει μπει στη λίστα με τους πιο φθηνούς προορισμούς παγκοσμίως

Το ελληνικό νησί που έχει μπει στη λίστα με τους πιο φθηνούς προορισμούς παγκοσμίως

Εκεί που θα βρεις καταπληκτικές παραλίες, καλό φαγητό και παράδοση

Μπορεί να υπάρχει μια λίστα με τα μεγάλα και φημισμένα ελληνικά νησιά που προτιμούν Έλληνες και ξένοι τουρίστες, αλλά τα πιο μικρά της χώρας συχνά έχουν να σου δείξουν τα δικά τους μυστικά και θησαυρούς. Επίσης, υπάρχουν νησιά που μπορεί να μην σου πάνε στο μυαλό κι όμως μπορούν να σου προσφέρουν ποιοτικές αλλά φθηνές διακοπές και δυνατές συγκινήσεις. Ένα τέτοιο ελληνικό νησί είναι και η Κάρπαθος!

Διαθέτει δεκάδες ομορφιές, μοναδικές παραλίες και ξεχωριστή γαστρονομία. Και όλα αυτά σε πολύ φυσιολογικές τιμές.

Κάρπαθος: Το ελληνικό νησί που είναι στους πιο φθηνούς προορισμούς παγκοσμίως

Η Κάρπαθος, λοιπόν, είναι ένας οικονομικός προορισμός και σύμφωνα με έρευνα του Forbes το 2018 ήταν στη λίστα με τους πιο φθηνούς παγκοσμίως. Το δημοσίευμα μάλιστα αφορούσε 100 προορισμούς στον κόσμο και μόνο ένας ήταν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον συντάκτη αξίζει να πας στην Κάρπαθο για διακοπές γιατί μοιάζει με νησιά όπως η Σαντορίνη ή η Μύκονος αλλά είναι πιο ήσυχη και πιο φθηνή.

Μπορείς να βρεις οικονομικά καταλύματα, ταβέρνες για φαγητό και να πιεις το ποτό σου το βράδυ σε όμορφα και όχι πανάκριβα μαγαζιά. Όλα όσα θες για να περάσει ευχάριστα η μέρα σου στις διακοπές, μετά την παραλία.

Το ελληνικό νησί με τις 100 παραλίες

Η Κάρπαθος ξεχωρίζει και για κάτι ακόμη. Είναι το νησί των 100 παραλιών. Ακριβώς όπως το διαβάζεις. Εκεί δε θα βρεις ούτε μία, ούτε δύο αλλά 100 διαφορετικές παραλίες για να διαλέξεις και να κάνεις το μπάνιο σου. Φυσικά αυτό σου δημιουργεί πολλές εναλλακτικές καθώς θα βρεις από μεγάλες και οργανωμένες αμμουδιές μέχρι μικρότερες και πιο απομονωμένες. Ό,τι κι αν ψάχνεις πάντως θα στο προσφέρει αυτό το ελληνικό νησί.

Η παραλία που ξεχωρίσαμε κι εμείς (μαζί με πολλούς άλλους που έχουν επισκεφτεί την Κάρπαθο) είναι τα Άπελλα. Εκεί θα αντικρίσεις σμαραγδένια νερά και χρυσαφένια άμμο που θα σε μαγνητίσουν και θα σε κάνουν να μη θες να φύγεις.  Επίσης, ξεχωρίζει ο Διακόφτης με τη λευκή που λένε ότι θυμίζει Σεϋχέλλες και εμείς θα στο επιβεβαιώσουμε.

Η Κάρπαθος και η γαστρονομία της

Ακόμη κάτι που ξεχωρίσει στην Κάρπαθο είναι το καλό φαγητό. Εκεί θα φας εξίσου καλό κρέας και ψάρι. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις και τις παραδοσιακές συνταγές του νησιού όπως τις μακαρούνες και τα χειροποίητα ζυμαρικά με μυζήθρα. Γεύσεις που θυμίζουν Ελλάδα και νησιωτικές πινελιές στο πιάτο σου.

Όπου κι αν επιλέξεις να μείνεις στην Κάρπαθο, θα απολαύσεις τη φιλοξενία των κατοίκων και τον παραδοσιακό τρόπο ζωής. Είναι το ελληνικό νησί που δεν το έχει αγγίξει και αλλοιώσει η έντονη τουριστική κίνηση. Ό, τι πρέπει δηλαδή για χαλαρές και ξεκούραστες διακοπές μακριά από την πολυκοσμία και τη βαβούρα, όπως αναφέρει το exploringgreece.