Τουρισμός: Έφθασαν οι πρώτες πτήσεις από Βρετανία και στο «Ελ. Βενιζέλος»

Τουρισμός: Έφθασαν οι πρώτες πτήσεις από Βρετανία και στο «Ελ. Βενιζέλος»

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα προέλευσης για την ελληνική τουριστική βιομηχανία

Άνοιξε από χθες, Δευτέρα 15 Ιουνίου, η βρετανική αγορά για τη χώρα μας με όλα τα ελληνικά αεροδρόμια να δέχονται πλέον επιβάτες, στο πλαίσιο άρσης των μέτρων κατά του κοροναϊού. Σειρά είχε σήμερα το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο υποδέχθηκε, μετά από μήνες, τους πρώτους επιβάτες από τη Βρετανία, με την επανεκκίνηση των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων.

Έξι απευθείας προγραμματισμένες πτήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και μία αναμένεται να αφιχθεί στις 00:25. Ήδη έχουν αφιχθεί οι δυο πρώτες πτήσεις, (σύνολο επιβατών 320), η πρώτη στις 11:20 με την αεροπορική εταιρεία Easyjet, η δεύτερη στις 12:50 με την Wizzair, και αναμένονται στις 17:40 και στις 19:00 από την British Airways και στις 17:50 και 22:10 από την Aegean Airlines. Στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας μας σήμερα αναμένονται 18 πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία.

Σημειώνεται, ότι οι επιβάτες που φτάνουν από τη Βρετανία στην Ελλάδα υπόκεινται σε στοχευμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους, με βάση τα δεδομένα που προκύπτουν από τη συμπλήρωση της φόρμας PLF.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα προέλευσης για την ελληνική τουριστική βιομηχανία και είναι ιδιαίτερης σημασίας για την πορεία της φετινής σεζόν.

Η σημασία της βρετανικής αγοράς για την Ελλάδα αποτυπώνεται στις εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες για το 2019 σημείωσαν άνοδο κατά 32,4% και διαμορφώθηκαν στα 2,56 δισ. ευρώ, με την ταξιδιωτική κίνηση από τη Βρετανία να καταγράφει αύξηση κατά 18,9% και να διαμορφώνεται στους 3,5 εκατ. ταξιδιώτες.