Στη Βρετανία χωρίς καραντίνα ταξιδιώτες από αρκετούς προορισμούς

Στη Βρετανία χωρίς καραντίνα ταξιδιώτες από αρκετούς προορισμούς

Αίρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς προς 20 χώρες η Νορβηγία

Ενίσχυση στους τομείς των αερομεταφορών και των ταξιδιών αναμένεται να φέρει η λήξη, από σήμερα, της εφαρμογής των μέτρων καραντίνας για όσους ταξιδεύουν στη Βρετανία από περίπου 70 χώρες και υπερπόντια εδάφη, μεταξύ αυτών της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Όσοι φθάνουν από χώρες υψηλότερου κινδύνου θα πρέπει να μπαίνουν μόνοι τους σε καραντίνα για 14 ημέρες, όμως πολλοί δημοφιλείς προορισμοί εξαιρούνται πλέον, πράγμα που σημαίνει ότι εκατομμύρια Βρετανοί θα μπορέσουν να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές χωρίς να χρειαστεί να μείνουν στο σπίτι τους όταν επιστρέψουν.

Ο επικεφαλής του Χίθροου, του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Βρετανίας, χαιρέτισε την κίνηση αυτή, όμως δήλωσε πως χρειάζεται να γίνουν περισσότερα για να διευκολυνθούν τα ταξίδια από άλλες χώρες και περιοχές χαμηλού κινδύνου.

«Υπάρχουν μερικές σημαντικές αγορές που είναι μακρινές και δεν περιλαμβάνονται, τόποι όπως ο Καναδάς και η Σιγκαπούρη, που είναι χαμηλού κινδύνου, και θα θέλαμε να περιληφθούν στην επόμενη επανεξέταση», δήλωσε στο Sky News ο Τζον Όλαντ-Κέι.

«Πρέπει επίσης να σκεφτούμε πώς θα συνδεθούμε με μερικούς από τους πραγματικά σημαντικούς εμπορικούς εταίρους μας, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, που είναι υψηλού κινδύνου ως έθνος, όμως τμήματα της χώρας είναι χαμηλού κινδύνου», πρόσθεσε.

Η Νορβηγία αίρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς

Η Νορβηγία θα άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς από και προς περισσότερες από 20 ευρωπαϊκές χώρες από τις 15 Ιουλίου, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας καθώς και από και προς κάποιες επαρχίες της γειτονικής Σουηδίας, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Η Νορβηγία, η οποία δεν είναι μέλος της ΕΕ, αλλά ανήκει στην ζώνη Σένγκεν, έχει επιβάλει ορισμένους από τους αυστηρότερους πανευρωπαϊκά περιορισμούς για τα ταξίδια εξαιτίας της πανδημίας.