Επανεκκίνηση τουρισμού: Το «Ελ. Βενιζέλος» άνοιξε τις πύλες του για 28 διεθνείς πτήσεις

Επανεκκίνηση τουρισμού: Το «Ελ. Βενιζέλος» άνοιξε τις πύλες του για 28 διεθνείς πτήσεις

Πώς καλωσόρισε το αεροδρόμιο της Αθήνας τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό

Ομαλά ξεκίνησε σήμερα το «άνοιγμα των πυλών» του αεροδρομίου της Αθήνας «Ελ.Βενιζέλος», για να υποδεχθεί περισσότερες διεθνείς πτήσεις και τουρίστες από το εξωτερικό. Το αεροδρόμιο επισκέφθηκε ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος καλωσόρισε τους επιβάτες σε αυτό το νέο ξεκίνημα.

Η επιβατική κίνηση κατά την πρώτη ημέρα δεν είναι μεγάλη, ωστόσο όμως δίνεται το σήμα της επανεκκίνησης δύο εβδομάδες πριν από το καθοριστικό άνοιγμα του τουρισμού την 1η Ιουλίου. Οι προγραμματισμένες διεθνείς πτήσεις στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για σήμερα ήταν συνολικά 28, με το πρόγραμμα βεβαίως να ανανεώνεται διαρκώς από τις αεροπορικές εταιρείες με τροποποιήσεις ή αλλαγές. Οι διεθνείς αφίξεις ξεκίνησαν από τη Λάρνακα το πρωί και ακολούθησαν με Άμστερνταμ, Παρίσι, Βουκουρέστι, Ντόχα, Ρώμη, Βιέννη, Ζυρίχη, Φρανκφούρτη, Βρυξέλλες, Βουδαπέστη, Βελιγράδι, Ντίσελντορφ, Ζυρίχη, Σόφια.

«Ζεστό καλωσόρισμα» από τον ΔΑΑ

Το αεροδρόμιο της Αθήνας επιφύλαξε ένα «ζεστό καλωσόρισμα» στους ταξιδιώτες:

Mεταξύ 12.00 και 16:00, ο Φίλος ο Αθηναίος - η μασκότ του αεροδρομίου, πλέον με τη μάσκα του - αλλά και εργαζόμενοι του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, υποδέχθηκαν τους επιβάτες προσφέροντάς τους ένα safety kit με τα απαραίτητα για ένα ασφαλές ταξίδι: την υφασμάτινη μάσκα του αεροδρομίου με τα «Αυθεντικά Χαμόγελα» (AuTHENtic Smiles - μέσα στα οποία κρύβεται, με κεφαλαία γράμματα, η πόλη μας: ATHENS) και ένα ατομικό αντισηπτικό χεριών.

Παράλληλα, στις αναχωρήσεις και στις αφίξεις του αεροδρομίου, η καμπάνια του αεροδρομίου της Αθήνας "AuTHENtic Smiles"… «πήρε ζωή» και υποδέχτηκε τους επιβάτες, συμβολίζοντας το «ζωντάνεμα» του αεροδρομίου και της πόλης μας: ακίνητα, ανθρώπινα «αγάλματα» που, συμβολίζοντας ταξιδιώτες από τις 5 ηπείρους (Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική και Ωκεανία), απέκτησαν ζωή και κίνηση καθώς οι επιβάτες περνούσαν από μπροστά τους.

Το ρομπότ του αεροδρομίου, ο Pepper, αποχαιρετώντας τους αναχωρούντες επιβάτες, υπενθύμισε με το δικό του τρόπο και τη «ρομποτική γλώσσα του σώματός του» τα μέτρα ατομικής υγιεινής, για την προστασία τη δική μας και των γύρω μας.