Γιατί πρέπει να καταστρέφουμε πάντα τις κάρτες επιβίβασης μετά από κάθε πτήση

Γιατί πρέπει να καταστρέφουμε πάντα τις κάρτες επιβίβασης μετά από κάθε πτήση

Ο σοβαρός κίνδυνος που διατρέχουμε σε περίπτωση που δεν το κάνουμε

Άνθρωπος της εταιρείας IntSights, που ειδικεύεται σε θέματα κυβερνοεπιθέσεων, ταξιδεύει αρκετά συχνά και κατά τη διάρκεια αυτών των ταξιδιών του, παρατήρησε κάτι που τον ανησύχησε αρκετά.

Τους επιβάτες να αφήνουν μέσα στο αεροπλάνο τα boarding pass τους όταν φθάνουν στον προορισμό τους.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν συνειδητοποιούν πως όλα τα προσωπικά μας δεδομένα είναι κωδικοποιημένα εκεί. Και ανάλογα την εταιρεία, διαφέρουν και οι πληροφορίες.

Οι χάκερς το μόνο που χρειάζονται για να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας είναι ένας σαρωτής για barcodes και αν νομίζετε ότι είναι δύσκολο στους οποιοδήποτε να έχει πρόσβαση σε ένα τέτοιο σαρωτή, κάνετε λάθος.

Έτσι απλά, ο καθένας έχει τη δυνατότητα να σαρώσει κάθε κάρτα επιβίβασης και να αποκτήσει πρόσβαση σε όλες τις σχετικές πληροφορίες των επιβατών, όπως το όνομα και τα στοιχεία των πτήσεων.

Το barcode θα αποκαλύψει επίσης μια ακόμη βασική πληροφορία: τον πλήρη αριθμό λογαριασμού του επιβάτη στην εταιρεία. Μερικές φορές δε είναι διαθέσιμες και άλλες πληροφορίες του λογαριασμού, όπως το email, ο αριθμός τηλεφώνου και άλλα.

Πώς να προστατεύσετε τα δεδομένα σας

Χρησιμοποιήστε την κάρτα επιβίβασης από το κινητό σας. Ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να αποφύγετε να βρίσκεται αυτός ο κωδικός τυπωμένος σε χαρτί, που μπορεί να πέσει πιο εύκολα σε ξένα χέρια.

Να καταστρέφετε την έντυπη κάρτα επιβίβασης. Εάν για κάποιο λόγο πρέπει να έχετε τυπωμένη την κάρτα επιβίβασης, να την φυλάτε σαν κόρη οφθαλμών καθ′ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Και όταν φτάσετε σπίτι, καταστρέψτε την.

Μην ανεβάζετε ποτέ στα social media την κάρτα επιβίβασης. Μια γρήγορη αναζήτηση του #boardingpass θα σας δείξει πόσες χιλιάδες επιβάτες ανεβάζουν τη κάρτα επιβίβασης στα social media - πολλοί χωρίς να κρύβουν καν το barcode.

2
σχόλια
  1. avatar Για Όνομα

    Όντως είδηση-μπαρούφα

  2. avatar Vintu Cornilios

    Σοβαρευτείτε παρακαλώ με τέτοια άρθρα , λες και κάποιος που θα μπεί στην διαδικασία να αγοράσει έναν σαρωτή και να κλέψει τα στοιχεία μας ,δεν μπορεί να υποκλέψει τις δεδομένα μας απλώς χακάρωντας το κινητό ή το παμπάλαιο σύστημα διαχείρησης επιβατών των αεροδρομίων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...