Οι καλύτερες παραλίες γυμνιστών στον κόσμο – Μία είναι στην Ελλάδα

Οι καλύτερες παραλίες γυμνιστών στον κόσμο – Μία είναι στην Ελλάδα

Μαγιό, ποιο μαγιό;

Παρόλο που εξακολουθεί και υπάρχει ταμπού σε πολλά μέρη, η κατάργηση των ρούχων στις παραλίες έχει γίνει μια συνηθισμένη πρακτική σε όλο τον κόσμο εδώ και πολλές δεκαετίες.

Από βραχώδεις ακτές μέχρι παραλίες με λευκή άμμο και εκείνες οι απομονωμένες κοντά σε πόλεις, υπάρχουν σήμερα εκατοντάδες παραλίες όπου είναι απολύτως νόμιμο (ή τουλάχιστον de facto νόμιμο) να κάνετε ηλιοθεραπεία, να κολυμπήσετε και να παίξετε δίπλα στη θάλασσα φορώντας απολύτως τίποτα. Το CNN παρουσιάζει 10 από τις δημοφιλέστερες σε όλο τον κόσμο- μία από αυτές βρίσκεται και στην Ελλάδα.
1. Black's Beach, La Jolla, Καλιφόρνια

Κάποτε ήταν η μόνη νόμιμη παραλία γυμνιστών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Βρίσκεται περίπου 100 μέτρα κάτω από τους λόφους Torrey Pines, κοντά στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας του Σαν Ντιέγκο.

2. Lady Bay Beach, Σίδνεϊ, Αυστραλία

Αν και μικρή είναι απίστευτα απομονωμένη για μια παραλία που βρίσκεται σε μια τόσο μεγάλη πόλη.

3. Buhne 16, Sylt, Γερμανία
«Χαμογέλα και θα το αντέξεις», θα μπορούσε να είναι το μότο για τους γυμνιστές αυτής της παραλίας στο νησί Sylt της Γερμανίας, όπου η μέση θερμοκρασία το καλοκαίρι είναι 17°C.

4. Wreck Beach, Βανκούβερ, Καναδάς
Διάσημη ως μία από τις μεγαλύτερες παραλίες γυμνιστών του κόσμου μήκους 7,8 χιλιομέτρων, η παραλία Wreck βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το πανεπιστήμιο British Columbia- ένας δρόμος τους χωρίζει-, οπότε υπάρχει μια σταθερή ροή από μαθητές και καθηγητές.

5. Κόκκινη Άμμος, Κρήτη, Ελλάδα

Θα τη βρείτε 68 χλμ. νοτιοδυτικά του Ηρακλείου, μια ανάσα από τα περίφημα Μάταλα. Για την πρόσβασή της, πρέπει να ξοδέψετε λίγες θερμίδες, μιας και απαιτεί πεζοπορία περίπου 15-25'- θα χρειαστεί να σκαρφαλώσετε μερικούς βράχους αλλά με χαμηλό βαθμό δυσκολίας. Αν φυσικά δε θέλετε το περπάτημα, κλείστε εισιτήριο για το καΐκι από το λιμάνι των Ματάλων.

6. Anse de Grande Saline, St. Barts, Καραϊβική
Ενώ η Καραϊβική είναι γεμάτη με υπέροχες παραλίες, αυτή η άγρια παραλία με τη λευκή άμμο στην πίσω πλευρά του νησιού είναι ένα από τα λίγα μέρη όπου ο γυμνισμός είναι ανεκτός (αν και ο γυμνισμός στα χαρτιά απαγορεύεται).

7. Platja des Cavallet, Ίμπιζα, Ισπανία
Βρίσκεται κοντά στο νοτιότερο σημείο της Ίμπιζα, και είναι η επίσημη παραλία γυμνιστών- χωρίζεται σε διάφορα τμήματα, όπως το beach club party, το τμήμα των γκέι και ένα ακόμα πιο απομονωμένο.
8. Little Beach, Maui, Χαβάη

Μέρος του πολιτειακού πάρκου Makena στη νοτιοανατολική ακτή του νησιού, έχει θέα σε ένα εθνικό θαλάσσιο χώρο που είναι γνωστό για τις θαλάσσιες χελώνες, τα δελφίνια, τις φάλαινες και τα τροπικά ψάρια. Τα πυκνά δέντρα πίσω από την άμμο παρέχουν μια μικρή απομόνωση.

9. Cap d'Agde beach, Γαλλία
Συνήθως ονομάζεται «γυμνή πόλη» το μεγαλύτερο θέρετρο στον κόσμο Cap d'Agde Naturist Village, το οποίο προσελκύει περισσότερους από 40.000 επισκέπτες κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Οι επισκέπτες είναι ελεύθεροι να κυκλοφορούν γυμνοί όπου θέλουν - σε εστιατόρια, και μαγαζιά μέχρι και σε τράπεζες...

10. Mpenjati Beach, KwaZulu-Natal, Νότια Αφρική
Η μοναδική επίσημη παραλία γυμνιστών της Νότιας Αφρικής - και ίσως η μόνη όπου επιτρέπεται η μη ενδυμασία σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο - βρίσκεται στο Mpenjati Nature Reserve νότια του Durban. Το νομικό του καθεστώς επετεύχθη το 2014, αλλά συνοδεύεται από έναν κατάλογο απαγορεύσεων, μεταξύ των οποίων όχι ... μπανιστήρι, όχι φωτογραφίες και όχι ανάρμοστη συμπεριφορά.