Πόσο αλκοόλ επιτρέπεται να σερβίρεται κατά τη διάρκεια μιας πτήσης

Πόσο αλκοόλ επιτρέπεται να σερβίρεται κατά τη διάρκεια μιας πτήσης

Ακόμα ένα ποτηράκι

Οι πολύωρες πτήσεις είναι μία από τις λίγες καταστάσεις στις οποίες είναι κοινωνικά αποδεκτό το αλκοόλ. Αποτελεί μέρος της πτήσης και είναι αναμφισβήτητα ένα βαθιά ριζωμένο «τελετουργικό» που διευκολύνει την ταλαιπωρία του να είναι κανείς «δεμένος» σε μια στενή καρέκλα για 10 ή 12 ώρες.

Το ερώτημα που θέτει η Telegraph είναι πόσα ποτά κάνουν έναν λογικό αριθμό κατά τη διάρκεια μιας πτήσης;

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, η απάντηση στο αν υπάρχει όριο είναι όχι, «στην ουσία, οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες, τουλάχιστον, έχουν ανοιχτό μπαρ που υπάρχει για (σχεδόν) όλη τη διάρκεια της πτήσης.

«Το αλκοόλ συμπεριλαμβάνεται και μπορεί να ζητηθεί ανά πάσα στιγμή. Εφόσον ο επιβάτης δεν ενοχλεί τους άλλους ή δεν συμμετέχει σε αντικοινωνική συμπεριφορά, αυτή η υπηρεσία είναι διαθέσιμη», ανέφερε εκπρόσωπος της Air France, κάτι που επαναλάμβανε η Virgin Atlantic, η BA και η Lufthansa.

«Όλα καλά, αλλά πόσα ποτά είναι ευπρόσδεκτα; Αυτό εξαρτάται από αυτόν που ρωτάς, φυσικά», σημειώνει το δημοσίευμα. «Η πλειονότητα των επιβατών μας, δε πίνει αλκοολούχα ποτά εν ώρα πτήσεις», εξήγησε η Lufthansa.

Πάντως, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, δεν υπάρχουν κανόνες εκεί ψηλά - ο ουρανός είναι κατά πολλούς τρόπους ένας τομέας χωρίς κανόνες. Οι αεροπορικές εταιρείες είναι ελεύθερες να θέσουν  τους δικούς τους κανόνες και συνήθως αντικατοπτρίζουν εκείνες της χώρας τους.

Η United, για παράδειγμα, μια αμερικανική αεροπορική εταιρεία, δεν επιτρέπει την κατανάλωση αλκοόλ κάτω των 21 ετών. Για την British Airways το όριο ηλικίας είναι τα 18 και πολλές αραβικές αεροπορικές εταιρείες δεν σερβίρουν αλκοόλ.