3η Μέρα: Σε εξέλιξη οι αγώνες

Την Τρίτη μέρα αγωνίζονται όλα τα σκάφη του στόλου και στις 3 κατηγορίες προσφέροντας για ακόμη μια φορά ένα συναρπαστικό θέαμα.

Τα κλασικά σκάφη έκαναν μια τριγωνική διαδρομή που τους επέτρεψε να περάσουν μπροστά από το χώρο των θεατών στο Poseidonion Grant Hotel. Τα παραδοσιακά καΐκια ξεκίνησαν από το παλιό λιμάνι με τερματισμό μπροστά στο Ποσειδώνιο, ενώ οι λέμβοι έκαναν τοπικές ιστιοδρομίες πολύ κοντά στην ακτή.

Και για τις δύο κατηγορίες έγιναν 2 ιστιοδρομίες. Οι αγώνες πρέπει να ολοκληρωθούν σύντομα αφού ακολουθεί η τελετή απονομής που θα πραγματοποιηθεί μπροστά στο Ποσειδώνιο στις 18.00 το απόγευμα. Ο άνεμος είναι αρκετός και σταθερός, για να απολαύσουν τόσο οι αγωνιζόμενοι όσο και οι θεατές τα μοναδικά αυτά σκάφη να ταξιδεύουν .

Μετά και τα χτεσινά αποτελέσματα η αγωνία έχει κορυφωθεί για τους αγωνιζόμενους, μιας και οι σημερινές ιστιοδρομίες είναι καθοριστικές για την έκβαση των αποτελεσμάτων. Θαυμάζοντας κανείς την ομορφιά αυτών των σκαφών δεν θα περίμενε ίσως τόσο υψηλό επίπεδο συναγωνισμού και αγωνιστικές κινήσεις, αλλά όμως αποδείχθηκε στην πράξη ότι το αγωνιστικό πνεύμα αυτών των σκαφών που ναυπηγήθηκαν έναν αιώνα πριν είναι ακόμα ζωντανό.