Το iPad είναι πιο ακριβό στην Ελλάδα…

Είναι γνωστό ότι η τιμή του iPad, όπως και της πλειοψηφίας των προϊόντων τεχνολογίας διαφέρει ανά χώρα και περιοχή.

Τα εντυπωσιακά ευρήματα, όμως, μιας έρευνας της CommSec που δημοσιεύτηκε στο site της Wall Street Journal, αποδεικνύουν ότι οι διαφορές στη λιανική τιμή του iPad είναι ακόμη πιο μεγάλες απ' ότι φανταζόμασταν.

Πρωταθλήτρια στην ακρίβεια η Αργεντινή, όπου το iPad (16GB με Wi-Fi) στοιχίζει $1,094.11 (809 ευρώ), ενώ φθηνότερη είναι η Μαλαισία με τιμή $473.77 (350 ευρώ).

Δεύτερη στη λίστα είναι η Βραζιλία, τρίτη η Δανία και τέταρτη –καμία έκπληξη- η Ελλάδα, με το κόστος απόκτησης του iPad να ανέρχεται σε €529. Η χώρα μας, μάλιστα, παίρνει και το χρυσό μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης.

Φυσικά η έρευνα αναφέρεται στην "επίσημη" τιμή λιανικής μιας και μια βόλτα σε καταστήματα και e-shops θα σας πείσει ότι πωλείται και φθηνότερα.

Οι τιμολογιακές διαφορές εξηγούνται βάσει διαφορετικής φορολόγησης, ισοτιμιών, αλλά και ειδικών συνθηκών και περιορισμών της εκάστοτε οικονομίας. Άλλωστε η CommSec διεξάγει τη συγκεκριμένη έρευνα από το 2007 για το iPod (πρόσφατα συμπεριέλαβε και το iPad) με στόχο να καταγράψει κατά πόσο η εμπορική αποτίμηση των προϊόντων ανταποκρίνεται στην αξία και την πορεία των τοπικών νομισμάτων.

Το γεγονός βέβαια ότι παρότι χρησιμοποιούμε κοινό νόμισμα με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, καταβάλουμε το μεγαλύτερο -και με διαφορά- τίμημα για να αποκτήσουμε το iPad, δεν μπορεί παρά να μας προβληματίσει.

Πηγή: www.thegang.gr

Σχετικά Tags
iPad