Ο Μπιλ Γκέιτς το παραδέχθηκε: Το Ctrl+Alt+Delete ήταν λάθος !

Η εντολή Ctrl+Alt+Delete πρέπει να είναι αυτή που χρησιμοποιείται πιο συχνά από οποιαδήποτε άλλη στις τάξεις των χρηστών Windows, ο καθένας εκ των οποίων έχει τουλάχιστον μία (πονεμένη) ιστορία να πει που σχετίζεται με την εντολή αυτή.

Τώρα, ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, παραδέχεται πως η ιδέα της χρησιμοποίησης του Ctrl+Alt+Delete για login στα Windows ήταν ένα “λάθος”.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ο Μπιλ Γκέιτς ρωτήθηκε για ποιο λόγο πρέπει οι χρήστες να πατούν αυτόν το συνδυασμό πλήκτρων όταν θέλουν να κάνουν login στον υπολογιστή τους. Κι έτσι, ο Γκέιτς εξήγησε την ιστορία πίσω από το Ctrl+Alt+Delete.

Όπως σημείωσε, η Microsoft χρειαζόταν κάτι που να διασφαλίζει ότι η οθόνη στην οποία ο χρήστης θα γράψει τον κωδικό του θα είναι όντως η αρχική οθόνη των Windows, και όχι κάποια άλλη σελίδα που θα έχει “φυτευτεί” με κακόβουλο τρόπο, ώστε να μοιάζει με την αρχική οθόνη των Windows.

Αυτό μπορούσε να γίνει και με ένα κουμπί, παραδέχθηκε ο Μπιλ Γκέιτς, όμως ο σχεδιαστής του πληκτρολογίου της ΙΒΜ δεν “παραχωρούσε” στη Microsoft ένα τέτοιο πλήκτρο, κι έτσι επελέγη ο συνδυασμός Ctrl+Alt+Delete.

“Ήταν ένα λάθος”, παραδέχθηκε, προκαλώντας δυνατά γέλια στην αίθουσα.