Sold out μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο το iPhone 5S !

Όταν το iPhone 4S πρωτοκυκλοφόρησε το 2011, το πρώτο σαββατοκύριακο πούλησε 4 εκατομμύρια κομμάτια. Τo iPhone 5 έσπασε αυτό το ρεκόρ, πουλώντας 5 εκατομμύρια κομμάτια. Και ενώ οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις για τις πωλήσεις των iPhone 5S και 5C το πρώτο σαββατοκύριακο της κυκλοφορίας τους δεν ξεπερνούσαν τα 8 εκατομμύρια κομμάτια, η Apple ανακοίνωσε σήμερα πως οι πωλήσεις των δύο νέων κινητών της το κατά το διάστημα αυτό έφτασαν τα 9 εκατομμύρια συσκευές !

Μάλιστα, ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να ήταν ακόμα μεγαλύτερος αν η Apple είχε επιτρέψει, όπως κάνει συνήθως, τις προπαραγγελίες των νέων iPhones, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι το iPhone 5S έχει ήδη ξεπουλήσει τα αρχικά αποθέματα που κυκλοφόρησαν στην αγορά, και άρα πολλοί ενδιαφερόμενοι έμειναν με τα... λεφτά στο χέρι, περιμένοντας να κυκλοφορήσουν περισσότερα κομμάτια.

“Η ζήτηση για τα νέα iPhones είναι απίστευτη και μολονότι έχουμε ξεπουλήσει την αρχική φουρνιά των iPhone 5S, τα καταστήματα συνεχίζουν να λαμβάνουν νέα φορτία τακτικά. Εκτιμάμε την υπομονή όλων και εργαζόμαστε σκληρά για να φτιάξουμε αρκετά iPhones για όλους”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, σε δήλωσή του.

Η Apple ανακοίνωσε ακόμα ότι πλέον 200 εκατομμύρια συσκευές “τρέχουν” το λογισμικό iOS 7, που κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα, κι αν αυτός ο αριθμός δε σας λέει και πολλά, σκεφτείτε ότι στο αντίστοιχο διάστημα το 2012 οι συσκευές που είχαν αναβαθμίσει το λογισμικό τους στο iOS 6 ήταν οι μισές, δηλαδή 100 εκατομμύρια...