Διχάζει το κοινό η σάρωση δαχτυλικού αποτυπώματος του iPhone 5S

Αναμφίβολα, την παράσταση στην παρουσίαση των νέων μοντέλων iPhone έκλεψε η τεχνολογία σάρωσης του δαχτυλικού αποτυπώματος που θα χρησιμοποιείται στο νέο iPhone 5S (έστω κι αν υπήρχαν ήδη φήμες πολύ νωρίτερα για τη λειτουργία αυτή). Έτσι, τα σχόλια ειδικών και μη για την τεχνολογία αυτή ήταν ποικίλα, και όχι πάντα θετικά.

Οι Financial Times, για παράδειγμα, διάκεινται θετικά απέναντι στην εξέλιξη αυτή. “Η Apple, η Samsung και άλλοι κατασκευαστές smartphones έχουν κατηγορηθεί ότι δεν κάνουν αρκετά για να αποτρέψουν τις κλοπές των συσκευών τους. Ένας σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος, μεταξύ άλλων εφαρμογών ασφαλείας στο iOS 7, θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτό του προβλήματος”, σχολιάζουν.

Από την άλλη, η ιστοσελίδα The Verge διερωτάται πώς θα υποδεχθούν οι καταναλωτές τα νέα αυτά, εν μέσω του σκανδάλου με τις αθέμιτες πρακτικές συλλογής προσωπικών στοιχείων μέσω του διαδικτύου από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. “Η Apple λέει ότι το αποτύπωμά σας θα αποθηκεύεται στη συσκευή και δε θα μεταφέρεται στους servers της, αλλά οι υπέρμαχοι των προσωπικών δεδομένων πιθανότατα θα έχουν περισσότερες ερωτήσεις προς την εταιρεία”, επισημαίνει.

Ένα άλλο θέμα συζήτησης σε πολλά blogs και στα social media ήταν (και είναι) το κατά πόσον το λεγόμενο “φτηνό” iPhone 5C θα πετύχει το στόχο του, που είναι η μεγαλύτερη διείσδυση της Apple στις αναπτυσσόμενες αγορές.

“Γενικά, το 5C προσφέρει την ίδια ταχύτητα και επιδόσεις με το iPhone 5. Δεδομένης της τιμής, μπορεί να μην αποδειχθεί η συσκευή για τις αναδυόμενες αγορές, αλλά τουλάχιστον δίνει σε ενδιαφερόμενους αγοραστές περισσότερες επιλογές, χωρίς να αισθάνονται ότι μένουν με τα “παλιά” μοντέλα”, υποστηρίζει το Engadget, ενώ το Ars Technica τονίζει: “Ας είμαστε ειλικρινείς: Το iPhone 5C δεν είναι μία νέα συσκευή. Το iPhone 5C είναι το iPhone 5, και η Apple βρήκε ένας φθηνότερο τρόπο να το παράξει”.