Παραμένει πρώτη η Google στην αναζήτηση στο διαδίκτυο

Νέα στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία αναλύσεων ComScore δείχνουν πως η Google παραμένει στην κορυφή της προτίμησης των χρηστών, όσον αφορά τουλάχιστον την αναζήτηση στο διαδίκτυο από τις διάφορες ιστοσελίδες της.

Η Google όχι μόνο συγκεντρώνει το συντριπτικό ποσοστό του 66.7% για τον μήνα Σεπτέμβριο, αλλά παρουσίασε άνοδο 0.3 μονάδες από τον Αύγουστο. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε η μηχανή αναζήτησης της Microsoft με ποσοστό 15.9%, ίδιο με το ποσοστό του Αυγούστου και στην τρίτη η Yahoo με μόλις 12.2%, σημειώνοντας πτώση 0.6% μέσα σε έναν μήνα.

Τον προηγούμενο χρόνο μάλιστα το Yahoo βρισκόταν στην δεύτερη θέση, αλλά η ραγδαία πτωτική πορεία που σημείωσε αλλά και η άνοδος της Microsoft το έριξαν στην τρίτη θέση, όπου και παραμένει από τον Δεκέμβριο του 2011, χάνοντας αργά αλλά σταθερά έδαφος.

Οι ουραγοί της κατάταξης, Ask και AOL περιέργως σημειώνουν επίσης μικρή άνοδο, της τάξης του 0.3% και 0.1% αντίστοιχα, αν και τα συνολικά ποσοστά τους δεν ξεπερνούν το 5%.

Όσον αφορά τις συνολικές αναζητήσεις, τα στοιχεία της ComScore δείχνουν πως μέσα στον Σεπτέμβριο πραγματοποιήθηκαν 16.3 δισεκατομμύρια αναζητήσεις (σε όλες τις μηχανές αναζήτησης), αριθμός ελάχιστα αυξημένος από τα 17 δισεκατομμύρια του Αυγούστου. Οι χρήστες των δυο «κορυφαίων» της κατάταξης, Google και Microsoft πραγματοποίησαν 10.9 δισεκατομμύρια και 2.6 δισεκατομμύρια αναζητήσεις αντίστοιχα.