Αποσύρει τον Firefox 16 η Mozilla

Μια μόλις ημέρα μετά την κυκλοφορία της, η τελευταία έκδοση του Firefox αποσύρθηκε από την ιστοσελίδα της Mozilla μετά την ανακάλυψη ενός σοβαρού κενού ασφαλείας.

«Το κενό αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει σε ένα κακόβουλο site να ανακαλύψει ποιες ιστοσελίδες επισκέπτονται οι χρήστες καθώς και να έχει πρόσβαση στις παραμέτρους και τις διευθύνσεις URL» δήλωσε ο Micael Coates στο security blog της Mozilla. Ο Διευθυντής του τμήματος Διασφάλισης Ασφαλείας της εταιρείας είπε ακόμα πως «προς το παρόν δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι το κενό ασφαλείας έχει χρησιμοποιηθεί στο διαδίκτυο». Ευτυχώς για τους χρήστες η αντίδραση της εταιρείας ήταν άμεση.

Η Mozilla προσπαθεί αυτή τι στιγμή να επιλύσει το πρόβλημα, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει μια διορθωτική ενημέρωση μέχρι αύριο. Η αναβάθμιση αυτή θα πραγματοποιηθεί αυτόματα, ενώ οι χρήστες μπορούν απλά να περιμένουν την κυκλοφορία της.

Η εταιρεία όμως συνιστά σε όσους κατέβασαν τον Firefox 16 να τoν απεγκαταστήσουν και να χρησιμοποιήσουν την παλαιότερη έκδοση, 15.0.1. η οποία είναι ανεπηρέαστη.