Διαθέσιμη η τελική έκδοση του Firefox 20

Η Mozilla κυκλοφόρησε την τελική έκδοση του πλοηγού της στο διαδίκτυο, Firefox 20, που περιέχει αρκετές βελτιώσεις στις επιδόσεις του browser αλλά και μερικές πολύ χρήσιμες νέες λειτουργίες.

Πλέον, ο γνωστός browser δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να ανοίξουν ένα ακόμα παράθυρο σε λειτουργία “Private mode”, ταυτόχρονα με τα υπόλοιπα παράθυρα και καρτέλες που έχουν ήδη ανοιχτά σε “κανονικό” mode.

Αυτή η λειτουργία θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε αυτούς που θέλουν να συνδεθούν ταυτόχρονα στην ίδια ιστοσελίδα, με διαφορετικούς λογαριασμούς. Μάλιστα για να μην υπάρχει σύγχυση, στο παράθυρο που είναι σε Private mode το κεντρικό κουμπί για το μενού, που βρίσκεται επάνω και αριστερά, αλλάζει χρώμα και από πορτοκαλί γίνεται μοβ.

Ακόμα, η Mozilla παρουσίασε ένα νέο download manager, για την καλύτερη και πιο εύκολη διαχείριση των αρχείων που κατεβάζετε. Πλέον, κάθε φορά που θέλετε να κατεβάσετε ένα αρχείο από το Internet θα εμφανίζει ένα αναδυόμενο παράθυρο, που μετά από μερικά δευτερόλεπτα θα εξαφανίζεται χωρίς να χρειάζεται κάποια ενέργεια από εσάς.

 

Επιπλέον, προστέθηκε ένα νέο κουμπί δεξιά από την κεντρική μπάρα αναζητήσεων που πατώντας το μπορείτε να παρακολουθείτε την πρόοδο των download σας.

Τέλος, σημαντικές είναι και οι βελτιώσεις του Firefox και στο θέμα των επιδόσεων. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει η δυνατότητα για απενεργοποίηση όλων των plug-ins που έχουν πρόβλημα με τη λειτουργία τους, χωρίς να επηρεάζεται η απόδοση του πλοηγού.