Η Mozilla δε θα κυκλοφορήσει τον Firefox για το iOS

Στο συνέδριο SWSX το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο αντιπρόεδρος της Mozilla, Jay Sullivan, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν σχέδια της εταιρίας για κυκλοφορία του γνωστού προγράμματος περιήγησης στο Internet, του Firefox για την πλατφόρμα iOS της Apple.

Εκτός εάν η αμερικανική εταιρία αλλάξει τους περιορισμούς που θέτει στις εταιρίες ανάπτυξης προγραμμάτων πλοήγησης στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με το CNET. Το θέμα πηγάζει από έναν περιορισμό που βάζει η Apple σε προγραμματιστές και τους αναγκάζει να χρησιμοποιήσουν μόνο το UIWebView, και όχι το Nitro JavaScript, μηχανή που χρησιμοποιεί η Apple στο Safari browser της για το iOS.

Η μηχανή Nitro JavaScript δίνει στο Safari ένα σημαντικό προβάδισμα στην απόδοση και την ταχύτητα σε σχέση με άλλα προγράμματα περιήγησης. Ο Sullivan σημείωσε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει ένα τρίτο πρόγραμμα περιήγησης (εκτός του Safari) η προεπιλογή για το iOS, και αυτό είναι κάτι ακόμα που θα ήθελε να δει να αλλάζει.

Στο iOS είχε κυκλοφορήσει μία εφαρμογή του Firefox με το όνομα Firefox Home που επέτρεπε στους χρήστες να συγχρονίσουν τους σελιδοδείκτες και το History τους στον Firefox, με άλλα προγράμματα περιήγησης, αλλά η Mozilla αφαίρεσε αυτή την εφαρμογή από το App Store, το Σεπτέμβριο του 2012.