Moto X: Το κινητό που κάνει ό,τι του πεις !

Μεγάλες προσδοκίες έχει η Google από το νέο κινητό τηλέφωνο Moto X της Motorola (η οποία ανήκει στην Google), και όχι άδικα, αφού φαίνεται να είναι όχι απλά ένα “έξυπνο” κινητό, αλλά ένα... ιδιοφυές κινητό !

Το Moto X έχει στόχο να ανταγωνιστεί στα ίσα το iPhone, και στο πλαίσιο αυτό θα παρέχει το σύστημα Touchless Control, το οποίο κάνει ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του, δηλαδή επιτρέπει στον χρήστη να κάνει οτιδήποτε με το κινητό του, χωρίς να το αγγίζει ! Αρκεί το παράγγελμα “OK, Google Now” και το κινητό αναμένει τις φωνητικές εντολές του χρήστη και είναι έτοιμο να τις πραγματοποιήσει. Όμως το Moto X λειτουργεί και με... χειρονομίες, χάρη στους αισθητήρες που συνδέονται με την κάμερά του.

Και αυτή δεν είναι η μοναδική καινοτομία του Moto X, το οποίο είναι το πρώτο κινητό που κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου από τη Motorola, μετά την εξαγορά της εταιρείας από την Google, καθώς οι αγοραστές του θα μπορούν να παραμετροποιήσουν σε μεγάλο βαθμό την εμφάνιση του κινητού μέσω της online υπηρεσίας Moto Maker, με τη Motorola να υποστηρίζει μάλιστα ότι υπάρχουν περισσότεροι από 2.000 δυνατοί συνδυασμοί.

Το Moto X θα κυκλοφορήσει πιθανότατα σε ΗΠΑ, Καναδά και Λατινική Αμερική στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτέμβρη, ενώ το κόστος του θα ανέρχεται στα 199 δολάρια με σύναψη διετούς συμβολαίου. Όσο για την κυκλοφορία του στην Ευρώπη, δεν υπάρχουν ακόμα σχέδια.