Η Samsung ετοιμάζει smartphone με 3GB μνήμη

Μια νέα φωτογραφία που διέρρευσε στο διαδίκτυο αποκαλύπτει πως η Samsung ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει συσκευή με 3GB μνήμη RAM! Αυτό υποστηρίζει η ιστοσελίδα SamMobile, η οποία έλαβε φωτογραφία του πρωτότυπου από ανώνυμη πηγή.

Σε αυτήν φαίνεται καθαρά μια συσκευή η οποία στον σχεδιασμό της διαφέρει αρκετά από την σειρά Galaxy. Στο επάνω μέρος της συσκευής φαίνεται κολλημένο ένα αυτοκόλλητο το οποίο επάνω γράφει «3Gb RAM».

Σύμφωνα με το μέγεθος του βύσματος microUSB που φαίνεται στην φωτογραφία, θα διαθέτει οθόνη 3.7-4 ίντσες και ενώ κάποιοι πιστεύουν ότι πρόκειται για το Galaxy S4, ο τετραγωνισμένος σχεδιασμός της αποκλείει κάτι τέτοιο. Εκτός βέβαια αν η εταιρεία αποφάσισε να αλλάξει εντελώς τον σχεδιασμό της σειράς Galaxy, το τελευταίο μοντέλο της οποίας είχε χαρακτηριστεί από αρκετούς «φθηνό» στην κατασκευή του παρά τα εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Επιπροσθέτως, τα αυτοκόλλητα αυτά χρησιμοποιούνται από την ίδια την εταιρεία κατά την παραγωγή και δοκιμή πρωτοτύπων προκειμένου να διαχωρίσουν τεχνικά χαρακτηριστικά όμοιων σε σχεδιασμό συσκευών. Αυτό σημαίνει πως δεν θα πρέπει να περιμένουμε μια μόνο συσκευή αλλά μια σειρά συσκευών, μια από τις οποίες θα διαθέτει μνήμη RAM 3GB.

Ένα άλλο γεγονός που αποκαλύπτει η φωτογραφία, σύμφωνα τουλάχιστον με το SamMobile είναι η έλλειψη φυσικών πλήκτρων από την πρόσοψη της συσκευής αν και το πλήκτρο home φαίνεται πως έχει παραμείνει. Είναι πολύ πιθανό βέβαια η συσκευή να διαθέτει capacitive πλήκτρα αφής, τα οποία εμφανίζονται μόνο με το άγγιγμα τους, δεν αποκλείεται όμως η Samsung να πειραματιστεί ενσωματώνοντας τα τρία πλήκτρα που απαιτεί το Android στην touchscreen οθόνη, όπως ήδη έχουν κάνει αρκετές εταιρείες, ανάμεσα τους και η Google.

Όποια και να είναι η αλήθεια, η φωτογραφία αυτή είναι μόνο ένα δείγμα του τι θα δούμε από την κορεάτικη εταιρεία το νέο έτος, ίσως και στην έκθεση Mobile World Congress τον ερχόμενο Φεβρουάριο.