Επίσημο παράπονο εναντίον της Google στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Επίσημο παράπονο για μονοπωλιακές τακτικές της Google, κατέθεσαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση πολλές εταιρίες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται η Microsoft, η Nokia και η Oracle.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, η Google χρησιμοποιεί το Android με σκοπό την εξαπάτηση των συνεργατών της, αποσκοπώντας στην αναγκαστική διαφήμιση των διαφόρων υπηρεσιών της, όπως τα YouTube, Search, Google Maps και πολλά άλλα.

Μάλιστα οι διαμαρτυρόμενες εταιρίες έχουν δημιουργήσει μία ομάδα με την ονομασία Fairsearch Europe, που αναφέρει πως η Google κατέχει ποσοστό μεγαλύτερο του 96% στις αναζητήσεις μέσω κινητών συσκευών και ποσοστό 70% στις συνολικές παραδόσεις κινητών τηλεφώνων, σαν απόδειξη της μονοπωλιακής δύναμης της εταιρίας.

Ουσιαστικά δηλαδή η Fairsearch Europe κατηγορεί την Google πως διανέμει δωρεάν το λειτουργικό της σύστημα στους συνεργάτες της, με απώτερο σκοπό την προώθηση των βασικών της υπηρεσιών, στοχεύοντας στην “απομόνωση” του καταναλωτικού κοινού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως, θα έχει η θέση που θα πάρει για το ζήτημα η Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού είναι υποχρεωμένη να απαντήσει στο επίσημο αυτό αίτημα.