“Το επόμενο iPhone της Apple θα αντιμετωπίσει δυσκολίες”

Το επόμενο iPhone της Apple θα δυσκολευτεί να ακολουθήσει τον ανταγωνισμό, ειδικά απέναντι στις Android συσκευές, κυρίως λόγω της πολύ υψηλής τιμής του, τονίζει ο επικεφαλής της γαλλικής εταιρίας τηλεπικοινωνιών, Orange.

Ο Stephane Richard υποστηρίζει πως οι συσκευές που βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα της Google, θα γνωρίσουν ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία στην αγορά της Ευρώπης, χρησιμοποιώντας σαν επιχείρημα την πολύ πιο ανταγωνιστική τιμολόγησή τους.

“Υπάρχουν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτών που θα αγοράσουν το επόμενο iPhone, με εξαίρεση λοιπόν αυτή την κατηγορία, θα είναι πολύ δύσκολο για την Apple να προσεγγίσει την πλειοψηφία της αγοράς”, δήλωσε ο Richard στο πρακτορείο Bloomberg.

Επίσης, προσθέτει πως γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο για τις εταιρίες να πουλήσουν τις πιο ακριβές συσκευές, επειδή οι χρήστες προτιμούν πλέον να κρατήσουν για περισσότερο διάστημα από ποτέ τα smartphones τους.

“Υπάρχουν πολύ λιγότεροι που αγοράζουν άμεσα τις νέες συσκευές, και είναι πολύ πιθανό αυτό να γίνει ακόμα πιο εμφανές με την κυκλοφορία του επόμενου iPhone. Η πώληση μίας συσκευής που κοστίζει περισσότερα από 600 δολάρια γίνεται όλο και πιο δύσκολη”.

Να θυμίσουμε πως το επόμενο iPhone θα κυκλοφορήσει το ερχόμενο καλοκαίρι, με την ονομασία του να αναμένεται είτε iPhone 5S είτε iPhone 6.