Καθυστερήσεις στην ανάπτυξη του iOS 7

Η επόμενη έκδοση του γνωστού λειτουργικού συστήματος της Apple για φορητές συσκευές, θα διαθέτει πολλές και σημαντικές αλλαγές, όπως επισημαίνει ο John Gruber, γνωστός για τις πηγές του σε θέματα της αμερικανικής εταιρίας.

“Η Apple θα έχει καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει για την ανάπτυξη του iOS 7, έτσι οι προγραμματιστές που εργάζονταν στο OS X 10.9, έχουν πλέον μετακινηθεί στην ομάδα του iOS”, τονίζει ο Gruber. Μία κίνηση που η Apple είχε ξανακάνει ώστε να επισπεύσει την ανάπτυξη του iPhone το 2007.

Ο κυριότερος λόγος στον οποίο οφείλονται οι καθυστερήσεις είναι “οι σημαντικές αλλαγές στο γραφικό περιβάλλον, οι οποίες θα επεκταθούν σε πολλά σημεία της πλατφόρμας”, υποστηρίζει ο Gruber. Είναι πολύ πιθανό πολλές από τις σχεδιαστικές τάσεις (ξύλινα ράφια στο iBooks ή το δέρμα στο iCal) της εταιρίας να αποτελέσουν παρελθόν στη νέα έκδοση του λειτουργικού.

Μάλιστα, υπάρχουν φήμες για χρήση ειδικού φίλτρου, που μειώνει τις γωνίες θέασης των συσκευών στις οποίες δοκιμάζεται το iOS 7 ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος διαρροής της πλατφόρμας πριν την επίσημη παρουσίασή της.