Τα Windows Blue θα κυκλοφορήσουν με την ονομασία Windows 8.1

Η αναβάθμιση Windows Blue που έχει ανακοινωθεί για την πλατφόρμα της Microsoft, θα κυκλοφορήσει με την ονομασία Windows 8.1, σύμφωνα με νέες πληροφορίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, και όχι ως Windows 9, όπως αρκετοί είχαν προβλέψει.

Η Microsoft έχει ήδη ξεκινήσει να αναφέρεται στη νέα ενημέρωση του συστήματος ως Windows 8.1 (για την ακρίβεια Windows 8.1 Pro), σύμφωνα και με φωτογραφία που δημοσίευσε στο Winforum.eu ο χρήστης του Twitter, Roman L. Η εικόνα προέρχεται προφανώς από την έκδοση 6.3 build 9375 και αν είναι έγκυρη, αποτελεί την τελευταία διαρροή για τα 8.1.

Φυσικά, η νέα ενημέρωση δε θα είναι αποκλειστικότητα των Windows 8. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα Windows RT, η πιο “φορητή” έκδοση του λειτουργικού συστήματος για συσκευές που βασίζονται σε επεξεργαστές ARM, θα αναβαθμιστούν επίσης σε Windows RT 8.1.

Η Microsoft έχει ήδη επιβεβαιώσει πως τα Windows Blue θα αποτελέσουν αναβάθμιση των Windows, όμως δεν έχει γίνει καμία αναφορά σχετικά με το τι ακριβώς θα πρέπει να περιμένουν οι χρήστες να δουν. Κάτι που παραμένει επίσης ασαφές, είναι αν η νέα έκδοση θα είναι δωρεάν ή όχι.

Η κυκλοφορία των Windows 8.1 αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Αύγουστο, σύμφωνα τα όσα υποστηρίζει η ιστοσελίδα ZDNet.