Η Microsoft επιβεβαιώνει τα Windows Blue

Έχει γίνει γνωστό εδώ και αρκετό καιρό πως η Microsoft ετοιμάζει μία αναβάθμιση του λειτουργικού της συστήματος, με την κωδική ονομασία Windows Blue. Πλέον η εταιρία επιβεβαίωσε και επίσημα τις πληροφορίες, με την τελική ονομασία της έκδοσης να διαφέρει όταν αυτή κυκλοφορήσει.

Η αναβάθμιση όπως είχε διαρρεύσει, θα εγκαινιάσει μία νέα πολιτική όσον αφορά το χρονικό διάστημα της κυκλοφορίας των νέων εκδόσεων, που πλέον θα γίνονται σε ετήσια βάση. Επίσης, όλα δείχνουν πως αν και δε θα είναι δωρεάν, το κόστος των Windows Blue θα είναι σαφώς μικρότερο από αυτό που μας έχει συνηθίσει η Microsoft.

Επιπλέον ανακοινώθηκε και η διεξαγωγή του συνεδρίου BUILD στις 26-28 Ιουνίου στο San Francisco, με τις δηλώσεις συμμετοχής να ξεκινούν στις 2 Απριλίου. Στο συγκεκριμένο συνέδριο είναι πολύ πιθανό να γίνει και η επίσημη παρουσίαση της νέας αναβάθμισης.

Τέλος, η Microsoft αποκάλυψε και μερικά από τα χαρακτηριστικά που θα έχει ο Internet Explorer 11. Θα διαθέτει βελτιωμένη σελίδα ρυθμίσεων με τις πιο συχνές εφαρμογές και εύκολη πρόσβαση στο SkyDrive (το cloud δίκτυο της εταιρίας), τις εφαρμογές Calculator και Movie Moments αλλά και την επιλογή View Downloads, με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε μία λίστα με τα αρχεία που έχουν “κατεβάσει”.