Στο μάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Apple

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να είναι δυσαρεστημένη με το χρονικό διάστημα των εγγυήσεων που προσφέρει η Apple στις συσκευές της. Μάλιστα το Δεκέμβριο του 2011, η Ιταλία τιμώρησε με 900.000 ευρώ την αμερικανική εταιρία, χωρίς ωστόσο οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Αυτή η απραγία των ευρωπαϊκών χωρών, οδήγησε της επίτροπο Viviane Reding να λάβει δράση ώστε να αφυπνίσει τα κράτη να συνεργαστούν και να δώσουν λύση σε θέματα, που έχουν να κάνουν με την προστασία των καταναλωτών. Επίσης η Reding, τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Δικαιοσύνης θα πρέπει να παίξει πιο σημαντικό ρόλο σε αυτή τη συνεργασία.

Από τα ευρωπαϊκά κράτη μόλις 5 ασχολήθηκαν με το θέμα και μόνο η Ιταλία και η Βουλγαρία επέβαλλαν χρηματικά πρόστιμα, με τη Δανία, τη Φινλανδία, το Λουξεμβούργο και το Βέλγιο να είναι ακόμα στις διαδικασίες ελέγχου της εταιρίας, χωρίς να έχουν γίνει ξεκάθαρες οι ποινές που μπορεί να επιβληθούν

Η Apple από τη μεριά της έχει ήδη ξεκινήσει να προσαρμόζει την πολιτική της για την παροχή εγγυήσεων, ώστε να ευθυγραμμιστεί με τους τοπικούς νόμους, όμως έχουν εκφραστεί ανησυχίες για το κατά πόσο οι νέες ρυθμίσεις θα αφήνουν ανοιχτά περιθώρια για παραβάσεις.