Το Facebook εξαγόρασε τη διαφημιστική πλατφόρμα Atlas της Microsoft

Το Facebook εξαγόρασε και επίσημα τη διαφημιστική πλατφόρμα της Microsoft, με την ονομασία Atlas. Σε μία δήλωσε της εταιρίας, τονίζεται το γεγονός πως η πλατφόρμα θα δώσει τη δυνατότητα στους διαφημιστές να παρακολουθούν την πρόοδο που παρουσιάζουν οι διαφημιστικές τους καμπάνιες αλλά και να ελέγχουν μέσω του υπολογιστή τους (σταθερό ή φορητό) τα διαφημιστικά τους έξοδα σε ολόκληρο το Internet.
 
Όπως υποστηρίζει το Facebook, η πλατφόρμα Atlas ήδη χρησιμοποιείται από πολλούς διαφημιστές, όμως σκοπεύει να βελτιώσει τόσο τα αποτελέσματα των μετρήσεων όσο και το περιβάλλον εργασίας, κάνοντας την υπηρεσία πιο εύκολη στη χρήση αλλά και να προσφέρει μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τις διαφημιστικές καμπάνιες.
 
Αν και δεν αναφέρεται από τους υπεύθυνους του Facebook, το να έχεις στην κατοχή σου μία διαφημιστική πλατφόρμα σου δίνει τη δυνατότητα να παρέχεις διαφημίσεις και σε άλλους δικτυακούς τόπους, καθιστώντας το άμεσο ανταγωνιστή της πλατφόρμας Google AdSense.
 
Οι φήμες για την συγκεκριμένη συμφωνία μεταξύ των δύο κολοσσών, ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο, όμως ακόμα δεν έχει γίνει επισήμως γνωστό το πόσα λεφτά δαπάνησε το Facebook για την εξαγορά της υπηρεσίας. Μερικές πηγές κάνουν λόγο για λιγότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια, τη στιγμή που η Microsoft την είχε αποκτήσει από την aQuantive, έναντι περίπου 6 δισεκατομμυρίων!
 
Με δηλώσεις του διευθυντή επικοινωνίας της Microsoft, Tom Phillips έγιναν γνωστοί οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την πώληση. Ο Phillips τονίζει πως η πώληση του Atlas έγινε ώστε να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις συσκευές και τις υπηρεσίες της εταιρίας. 
 
“Η ψηφιακή διαφήμιση σήμερα δεν εκπληρώνει την υπόσχεσή της στους καταναλωτές που πραγματικά δεν θέλουν διαφημίσεις αυτές καθαυτές. Θέλουν ψηφιακό περιεχόμενο και εμπειρία που θα ενισχύει τις δραστηριότητές τους, είτε αυτό προέρχεται από εταιρίες, εκδότες ή τους υπόλοιπους χρήστες", υποβαθμίζοντας έτσι τη σημασία προβολής διαφημίσεων.