Γιατί οι προγραμματιστές εφαρμογών στα κινητά πρέπει να μάθουν κινέζικα

Η Κίνα ξεπέρασε τις Ηνωμένες Πολιτείες και έγινε η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου για “έξυπνες” συσκευές, σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Ένα χρόνο μετά τον τίτλο της ταχύτερα αναπτυσσόμενης αγοράς στις φορητές συσκευές, η Κίνα κατάφερε να φτάσει τα 246 εκατομμύρια ενεργά smartphones και tablets που χρησιμοποιούν είτε Android είτε iOS λειτουργικό, στο τέλος του Φεβρουαρίου, σε σύγκριση με τα 230 εκατομμύρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την εταιρεία στατιστικών αναλύσεων Flurry Analytics.

Αυτό θα αντιστρέψει την κατάταξη του Ιανουαρίου, στην οποία οι ΗΠΑ κατέλαβαν την πρώτη θέση με 222 εκατομμύρια έξυπνες συσκευές, με την Κίνα να έρχεται δεύτερη με 221 εκατομμύρια. Μάλιστα, η Flurry τόνισε πως η Κίνα πλέον θα κάνει πολλά χρόνια μέχρι να χάσει αυτή τη θέση.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες δε θα ξαναπάρουν το προβάδισμα, δεδομένης της τεράστιας διαφοράς στα μεγέθη του πληθυσμού”, δηλώνει ο Peter Farago, αντιπρόεδρος του τμήματος μάρκετινγκ της Flurry, και συνεχίζει λέγοντας “η Κίνα έχει πληθυσμό που αγγίζει τα 1,3 δισεκατομμύρια, τη στιγμή που ο αντίστοιχος αριθμός στις Ηνωμένες Πολιτείες μόλις που ξεπερνά τα 310 εκατομμύρια. Η μόνη χώρα που ίσως κάποια στιγμή καταφέρει να ξεπεράσει την Κίνα, είναι η Ινδία που φτάνει σε πληθυσμό τα 1,2 δισεκατομμύρια”.

Ωστόσο, παρά το μέγεθος του πληθυσμού της, η Ινδία είχε μία βάση μόλις 19 εκατομμυρίων έξυπνων συσκευών, τον Ιανουάριο, κατατάσσοντας την μαζί με τη Ρωσία και τη Βραζιλία στην ένατη θέση συνολικά. Μια μακρινή τρίτη θέση με μόλις 20 τοις εκατό της αγοράς των ΗΠΑ και της Κίνας ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, στο οποίο υπολογίζονται 43 εκατομμύρια έξυπνες συσκευές τον περασμένο μήνα. Η Νότια Κορέα με 30 εκατομμύρια συσκευές και η Ιαπωνία με 29, συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Από την άποψη της ανάπτυξης τον περασμένο μήνα, εντύπωση προκαλεί το 278% ανάπτυξη που παρουσίασε η Κολομβία, ποσοστό που επισκιάζει το 209% της Κίνας, όπως και του Βιετνάμ (266%), η Τουρκία έφτασε στο 247%, η Ουκρανία στο 237%, και η Αίγυπτος στο 211%.