Στο 69% το μερίδιο του Android στην αγορά

Το 2012, ήταν μία άκρως πετυχημένη χρονιά για την πλατφόρμα του Android, και αυτό αποδεικνύεται και από τις προβλέψεις της εταιρίας αναλύσεων IDC.

Σε πρόσφατη έρευνα της, υπολογίζει πως το λειτουργικό σύστημα της Google σκαρφάλωσε από το 49,2% της αγοράς, στο 68,8% μέσα μόλις σε ένα χρόνο. Η ανοδική πορεία, φαίνεται να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στους χρήστες Symbian συσκευών, αλλά καιBlackBerry, που πριν την κυκλοφορία του Z10, είχε αρχίσει να πέφτει σημαντικά.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Apple με το iOS, που επίσης ακολουθεί ανοδική πορεία, αφού κατάφερε να διατηρήσει το 18,8% που κατέχει στην αγορά, παρουσιάζοντας αύξηση από πέρυσι της τάξης του 46,0% στις πωλήσεις συσκευών. Ενδιαφέρον, επίσης, παρουσιάζει η πορεία της Microsoft, που μετά από καιρό παρουσίασε θετικό πρόσημο, φτάνοντας και πάλι στο 2,5%.

Η IDC, παρουσιάζει και τα στοιχεία για το τελευταίο τρίμηνο του 2012, που δείχνουν την πτώση του Android από το 75% του τρίτου τριμήνου στο 70,1%, γεγονός που δικαιολογείται απόλυτα, από την κυκλοφορία του iPhone 5, η οποία έφερε ταυτόχρονα την αύξηση στο 21,0% για το iOS.

Για περισσότερα συμπεράσματα για τις πλατφόρμες, BlackBerry 10 OS και Windows Phone θα πρέπει να περιμένουμε τα στοιχεία από το πρώτο τρίμηνο του 2013, καθώς οι νέες τους συσκευές κυκλοφόρησαν στα τέλη του 2012 με αποτέλεσμα να μην συμπεριλαμβάνονται σε αυτές  τις μετρήσεις.