Android smartphones από την Intel

Σε μία πολύ ενδιαφέρουσα αποκάλυψη προχώρησε η Intel, ανακοινώνοντας την πρόθεση της να μας παρουσιάσει την δική της πρόταση στον χώρο των smartphones στην επερχόμενη έκθεση MWC 2013.

Η εταιρία, αναφέρει πως είναι έτοιμη να μας παρουσιάσει τις τελευταίες τεχνολογίες της, σε συσκευές Android, καθώς και μία νέα, διπύρηνη πλατφόρμα γραφικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα θα μας ανακοινώσει και άλλες συσκευές, με φήμες να κυκλοφορούν για tablets και notebooks της εταιρίας, με το νέο chip AtomTM Z2420.

Η Intel σίγουρα έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όμως στις φορητές συσκευές ακόμα δεν έχει κάνει τα βήματα προόδου που θα ήθελα, με τις Qualcomm και NVIDIA να έχουν καταλάβει τη μερίδα του λέοντος.

Βλέπουμε όμως πως πλέον έχει επικεντρωθεί σε αυτή την προσπάθεια και ήδη έχει ανακοινωθεί η συνεργασία τς με την Acer για κυκλοφορία ενός smartphone στην αγορά της Ασίας.

Μάλιστα, έχει ήδη ανακοινώσει τις δύο προτάσεις της σε επεξεργαστές φορητών συσκευών, με τον Lexington Z2420 να αποτελεί την πρόταση για τη μεσαία κατηγορία ενώ ο Clover Trail+ Z2580 δδημιουργήθηκε για πιο απαιτητικές συσκευές.