Έξοδος της Dell από το χρηματιστήριο

Οι φήμες που ήθελαν την Dell να γίνεται ιδιωτική εταιρία, επιβεβαιώνονται, με τον γνωστό κατασκευαστή ηλεκτρονικών υπολογιστών να ανακοινώνει τα σχέδια του για έξοδο από το χρηματιστήριο, με την εξαγορά του από την Silver Lake έναντι 24,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Συμμετοχή στην συγκεκριμένη ενέργεια θα έχει και η Microsoft, που όπως φαίνεται θα προσφέρει δάνειο ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η συναλλαγή θα γίνει με μετρητά και με ανταλλαγή μετοχών, ενώ στη διαδικασία λαμβάνει μέρος και ο ιδρυτής της εταιρίας, Michael Dell.

Ο κάθε μέτοχος θα λάβει 13,65 δολάρια για την κάθε μετοχή του, που παρουσιάζεται αυξημένη σε σχέση με τις αρχές του έτους, όταν και βρισκόταν στα 10,88 δολάρια.

Η γενική μείωση του ενδιαφέροντος από τους καταναλωτές, για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, έχει επηρεάσει και την πορεία της Dell, που αποφάσισε να επικεντρωθεί στις υπηρεσίες προς επιχειρήσεις καθώς και στην δημιουργία λογισμικού.

Η κίνηση αυτή από τη μεριά της Dell, σίγουρα θα της δώσει τη δυνατότητα να “πειραματιστεί” με νέα προϊόντα χωρίς να έχει το φόβο πτώσης της μετοχής της, γεγονός που μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση στην εταιρία τα επόμενα χρόνια.

Από την άλλη η κίνηση της Microsoft έχει καθαρά στρατηγικό χαρακτήρα, αφού δεν πρόκειται να έχει ψήφο στο συμβούλιο της εταιρίας, αλλά ούτε και εξαγόρασε μέρος της.

Σχετικά Tags
Dell