Δεν ήταν εσκεμμένη η καταπάτηση πατεντών της Apple από τη Samsung

Η δικαστής Lucy Koh, πήρε μία σημαντική απόφαση στην υπόθεση καταπάτησης πατεντών της Apple από τη Samsung, κρίνοντας πως η τελευταία, δεν καταπάτησε εσκεμμένα τις κατοχυρωμένες ιδέες της πρώτης.

Πρόκειται για μία απόφαση, που σε αντίθετη περίπτωση θα τριπλασίαζε την χρηματική ποινή των 1,05 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που είχε επιβληθεί στην κορεάτικη εταιρία. Από την άλλη μεριά, η Koh απέρριψε το αίτημα της Samsung, για νέα δική, όσον αφορά τους ισχυρισμούς της εταιρία για δύο πατέντες ασύρματων δικτύων, που υποστήριζε ότι κατέχει.

Φυσικά, αυτό δεν είναι το τελευταίο επεισόδιο στις δικαστικές διαμάχες μεταξύ των δύο εταιριών, αφού εκκρεμούν σημαντικές αποφάσεις, όπως το αίτημα της Samsung να μειωθεί η ποινή ή και να μηδενιστεί. Επιπλέον η Apple, θα ασκήσει προσφυγή, για την μόνιμη άρνηση της Koh στο θέμα των ασφαλιστικών μέτρων.

Πρόκειται για μία υπόθεση, που και οι δύο εταιρίες σκοπεύουν να συνεχίσουν, καθώς δείχνουν να μην έχουν ανοίξει ακόμα όλα τους χαρτιά, αφού φημολογείται πως και οι δύο διαθέτουν στοιχεία που θα μπορέσουν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση.

Φυσικά, αυτή η κόντρα, μόνο κακό μπορεί να κάνει στους καταναλωτές, αφού όλοι γνωρίζουν πως θα κερδίζαμε πολλά περισσότερα μέσα από μία συνεργασία των δύο, παρά μέσα από τις δικαστικές τους διαμάχες.