Αισιόδοξος ο Eric Schmidt για την «κόντρα» Android – Apple

Σε συνέντευξη του στο AllThingsD, ο νυν πρόεδρος και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google, Eric Schmidt παρουσιάστηκε αρκετά αισιόδοξος για την επικράτηση της εταιρείας του σε αυτό που αποκάλεσε «μάχες πλατφόρμας» μεταξύ της Google, ή μάλλον του Android και της Apple.

Χαρακτήρισε την διαμάχη αυτή «καθοριστικό αγώνα», έναν αγώνα που σήμερα η Google κερδίζει παρά την έλλειψη στοιχείων για το πόσα χρήματα κερδίζει η εταιρεία. Υποστήριξε μάλιστα πως κυκλοφορούν τετραπλάσιες συσκευές Android από iPhone ενώ με 1.3 εκατομμύρια ενεργοποιήσεις κάθε ημέρα, πιστεύει πως μέσα σε ένα χρόνο η Google θα έχει ενεργοποιήσει συνολικά ένα δισεκατομμύριο συσκευές Android.

Ο Schmidt ξέρει πως η Apple διαθέτει τους πόρους για να ανταγωνιστεί με την Google και, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα σε καινοτομίες ή δικαστικές διαμάχες, δήλωε πως από την εντατικοποίηση του ανταγωνισμού μεταξύ των δυο εταιρειών θα επωφεληθούν μόνο οι καταναλωτές. Δεν παρέλειψε ακόμα να αναφερθεί και στο θέμα των χαρτών, λέγοντας πως «η Apple τώρα καταλαβαίνει πόσο δύσκολη είναι η δημιουργία τους» ενώ πρόσθεσε πως «θα έπρεπε να είχε κρατήσει τους χάρτες μας... είναι καλύτεροι».

Σημείωσε ακόμα πως η μεγαλύτερη μάχη διεξάγεται ανάμεσα σε τέσσερις εταιρείες, τις οποίες ονομάζει «συμμορία των τεσσάρων». Το Facebook, η Amazon, η Apple και η Google, «είναι όλες διαφορετικές εταιρείες, οι οποίες όμως ανταγωνίζονται η μια την άλλη και προβαίνουν σε τεράστιες επενδύσεις».

Όταν ερωτήθηκε για την απουσία της Microsoft από τις εταιρείες αυτές, ο Schmidt παραδέχτηκε πως η παράλειψη ήταν σκόπιμη. Υποστήριξε πως αν και πρόκειται για μια «καλά οργανωμένη εταιρεία», η Microsoft δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στην αγορά κάποιο σύγχρονο και καινοτόμο προϊόν.