Η Apple προστατεύει τα εργασιακά δικαιώματα

Η τελευταίες φήμες για μείωση στις παραγγελίες εξαρτημάτων από την Apple, για τις συσκευές της, επιβεβαιώθηκαν, δίνοντας όμως μία τελείως διαφορετική διάσταση στα γεγονότα.

Η Apple ανακοίνωσε στην Supplier Responsibility Report τα αποτελέσματα 393 ελέγχων που διεξήγαγε και είχαν εστιάσει στις συνθήκες εργασίας των εργοστασίων των προμηθευτών της. Οι έλεγχοι παρουσιάζουν αύξηση 72%, δείχνοντας το βάρος που έδωσε η εταιρία σε αυτό το θέμα.

Μάλιστα, ο αμερικάνικος κολοσσός, υπερτονίζει τα παράπονα των εργαζομένων, σε ποσοστό 92%, για εξοντωτικά ωράρια εργασίας, που αγγίζουν τις 60 ώρες την εβδομάδα.

Ο αντιπρόεδρος επιχειρηματικής δράσης της εταιρίας, Jeff Williams, δήλωσε στο ειδησιογραφικό πρακτορείο Reuters, πως “η αντιμετώπιση των ορίων εργασίας και το πολύ σημαντικό ζήτημα της παιδικής εκμετάλλευσης ήταν δύο πολύ σημαντικά θέματα που έπρεπε να ερευνήσουμε”.

Μετά τους ελέγχους, η Apple αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία με το κατασκευαστή Guangdong Real Faith Pingzhou Electronics για θέματα που αφορούν την πιθανή εκμετάλλευση ανηλίκων. Κίνηση που σίγουρα, οδήγηση στη μείωση των παραγγελιών της εταιρίας.

Ο Williams δήλωσε πως “θα ψάξουμε σε βάθος το θέμα και όταν έχουμε αρκετά στοιχεία να είστε σίγουροι πως θα διασφαλίσουμε τα ανήλικα παιδιά από την εκμετάλλευση των προμηθευτών”.