Η Samsung επιμένει στα “phablets”

Ο αντιπρόεδρος του τμήματος σχεδιασμού της Samsung, Nick DiCarlo, επισήμανε για ακόμα μία φορά, την στήριξη της εταιρίας στην κατηγορία των “phablets”, των φορητών συσκευών δηλαδή που βρίσκονται ανάμεσα στα smartphones και τα tablets.
 

Πιο συγκεκριμένα και αναφερόμενος στο Galaxy Note II, ο DiCarlo δήλωσε πως “γνωρίζουμε και έχουμε αποδείξει με τον πιο εμφατικό τρόπο, πως οι καταναλωτές προτιμούν τα κινητά με μεγάλες οθόνες. Η δική μας πρόταση διαθέτει την πλατφόρμα του S-Pen, που περιλαμβάνει τη γραφίδα, τον digitizer, το SDK και τις αντίστοιχες εφαρμογές. Αρχικός μας στόχος είναι να βελτιώσουμε και άλλο αυτή την πλατφόρμα”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και πιο γενικά στην συγκεκριμένη κατηγορία, απαντώντας σε ερώτηση για το ποια μπορεί να είναι τα όρια αυτών των συσκευών, είπε “δεν μπορούμε ακόμα να γνωρίζουμε, θα μάθουμε όταν έρθει η ώρα. Για παράδειγμα, με ξάφνιασε το γεγονός πως το πιο σύνηθες παράπονο των Αμερικάνων χρηστών Galaxy Tab 7 ήταν η απουσία φωνητικών κλήσεων”.

“Προσωπικά αισθάνομαι περίεργα που πλέον συσκευές όπως το Galaxy SIII μου φαίνονται πολύ μικρές. Πιστεύω πως αυτό που θα αλλάξει στην τρέχουσα χρονιά είναι πως η αίσθηση μίας συσκευής δεν θα παίζει κυρίαρχο ρόλο, αντιθέτως θα είναι πολύ σημαντική η εμπειρία κατά τη χρήση. Με το νούμερο των βίντεο που θα βλέπουν οι χρήστες στις συσκευές τους να αυξάνεται διαρκώς, είναι πολύ πιθανό να αλλάξει η συμπεριφορά τους απέναντι στην ίδια την τηλεόραση”.

Για την ιστορία, να πούμε πως η Samsung, ήταν ένας από τους δημιουργούς της συγκεκριμένης κατηγορίας, με συσκευές όπως το Galaxy Note και Galaxy Note II.