Η LG “κατηγορεί” την Google

Η LG φαίνεται να δίνει συνέχεια στο θέμα με τα προβλήματα που αντιμετώπισε, στη γραμμή παραγωγής του Nexus 4. Ένας εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας, σε πρόσφατες δηλώσεις τόνισε πως την ευθύνη φέρει η Google, καθώς υποτίμησε την επιτυχία της συσκευής.

Πριν λίγες ημέρες, ένας αντιπρόσωπος της LG, σε δηλώσεις του σε κινεζικά μέσα, τόνισε πως οι εγκαταστάσεις της LG λειτουργούσαν κανονικά και πως, ο κορεατικός κολοσσός τροφοδοτούσε κανονικά την Google με όλα τα εξαρτήματα του Nexus 4.

Σήμερα όμως, η διευθύντρια του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της LG στη Γαλλία, Cathy Robin, πήγε ένα βήμα πιο μακρυά την υπόθεση, λέγοντας πως “η Google συνεχώς υποτιμούσε τη ζήτηση του Nexus 4, όμως για πόσο ακόμα; Οι αρχικές τις προβλέψεις για το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία ήταν περίπου δέκα φορές μικρότερες από την τελική ζήτηση, γεγονός που επηρέασε την κάλυψη της αγοράς και σε άλλες χώρες”.

Στην προσπάθεια της να μετριάσει το ”χτύπημα” στην Google, η Robin δήλωσε πως “σε καμία περίπτωση δε λιθοβολώ την εταιρία, ίσα ίσα που οι σχέσεις μας είναι εξαιρετικές”. Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί και ο James Fisher, στην CES 2013 όπου δήλωσε πως “το Nexus 4 είναι η πρώτη από μία σειρά συσκευών που θα κατασκευάσουμε σε συνεργασία με την Google”.

Με τις δύο εταιρίες να προσπαθούν να ρίξουν η μία το φταίξιμο στην άλλη δε διορθώνεται το πρόβλημα. Το μόνο συμπέρασμα που μπορούμε να εξάγουμε είναι πως μαζί δημιούργησαν το Nexus 4, μαζί έχουν την ευθύνη για τη μειωμένη διαθεσιμότητα της συσκευής.