Ασυνήθιστα μικρή η παραγωγή του Nexus 4

Από την πρώτη κιόλας ημέρα που ακούστηκαν φήμες για την κυκλοφορία του LG Nexus 4, το νέο μέλος της σειράς είχε τραβήξει τα βλέμματα πάνω του. Σίγουρα, πρόκειται για ένα από τα πιο πολυσυζητημένα smartphones της χρονιάς που μας πέρασε, όμως η διάθεση του στα ράφια των καταστημάτων δεν είναι ανάλογη του θορύβου που προκλήθηκε γύρω από το όνομα του.

Η συσκευή που δημιουργήθηκε μετά τη συνεργασία Google και LG, έχει καταφέρει να απασχολήσει αρκετά το τελευταίο διάστημα, καθώς δείχνει να παρουσιάζει προβλήματα στη διαδικασία παραγωγής και παρά το γεγονός πως ενώ η ζήτηση είναι αρκετά υψηλή δεν υπάρχουν διαθέσιμες συσκευές για να την καλύψουν.

Μετά από “έρευνα”, που βασίστηκε σε ένα σύνδεσμο από το επίσημο site της LG, οι κάτοχοι της συσκευής υποστηρίζουν πως υπολόγισαν, στο περίπου, τον αριθμό των Nexus 4 που κατασκευάστηκαν, από την πρώτη κιόλας ημέρα της κυκλοφορίας του.

Σύμφωνα με του υπολογισμούς λοιπόν, τον Οκτώβριο κατασκευάστηκαν περίπου 70.000 συσκευές, το Νοέμβριο 90.000 και τέλος, τον Δεκέμβριο 210.000. Συνολικά δηλαδή, διατέθηκαν στην αγορά, λιγότερες από 400.000 συσκευές, σε διάστημα τριών μηνών.

Η Google, μάλιστα είχε εντοπίσει το πρόβλημα με την έλλειψη αποθεμάτων και μερικές μέρες πριν, είχε ξεκαθαρίσει πως η LG φέρει αποκλειστικά την ευθύνη, αφού η ίδια είχε ασχοληθεί καθαρά με το κομμάτι της ανάπτυξης και όχι με το εμπορικό. Βέβαια, τα παραπάνω νούμερα, που αποκάλυψε η ομάδα χρηστών, δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα, όμως το σίγουρο είναι πως το Nexus 4 εκτός από πετυχημένη συσκευή είναι και δυσεύρετη.