Νέα εμπειρία για τους χρήστες του Xbox

Με δεδομένη την επιτυχία του Xbox 360 και φυσικά την επόμενη γενιά της κονσόλας να αναπτύσσεται εδώ και πολύ καιρό, η Microsoft δοκιμάζει πολλές νέες τεχνολογίες που θα την βοηθήσουν να ξεχωρίσει. Μία από αυτές μας παρουσίασε, σε πρόσφατο βίντεο που κυκλοφόρησε, το εργαστήριο Microsoft Research, με την ονομασία IllumiRoom.
 

Πρόκειται για μία πραγματικά εντυπωσιακή και καινοτόμα ιδέα, που βασίζεται στην λειτουργία του Kinect σε συνδυασμό με έναν προβολέα που επεκτείνει την εικόνα από την οθόνη σας στο υπόλοιπο δωμάτιο. Το βίντεο της παρουσίασης μας δείχνει πως, με την απλή φωνητική εντολή “Xbox Go Big”, το Kinect ενεργοποιεί τον προβολέα, που με την σειρά του γεμίσει τον χώρο γύρω από την τηλεόραση με οπτικό υλικό σχετικό με το παιχνίδι.

Η νέα τεχνολογία δεν έκανε την εμφάνισή της στην διεθνή έκθεση CES 2013, αφού ακόμα βρίσκεται σε εμβρυακό στάδιο, ωστόσο το βίντεο που κυκλοφόρησε μας δίνει μία πολύ καλή ιδέα για το τι πρόκειται να δούμε στο μέλλον. Μάλιστα, οι φήμες ήδη αναφέρουν πως μία πιο επίσημη παρουσίαση του IllumiRoom, θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Απρίλιο.  

Παρακαλούμε περιμένετε ...