Διαψεύδει τις φήμες το WhatsApp

Η διοίκηση του WhatsApp επικοινώνησε με το τεχνολογικό site, ReadWrite, και με μία λιτή ανακοίνωση έβαλε τέλος στις φήμες εξαγοράς της πετυχημένης πλατφόρμας από το Facebook.

Παρά την διάψευση της είδησης, η ηλεκτρονική κοινότητα συνεχίζει να επιμένει ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα ήταν πολύ αποδοτική για το Facebook, καθώς θα του επέτρεπε να εισχωρήσει στην αγορά των κινητών τηλεφώνων, μια κατεύθυνση και ο Zuckerberg θα ήθελε πολύ να ακολουθήσει.

Ο Zuckerberg βλέποντας τις άσχημες κριτικές, αλλά και τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει κατά καιρούς στην δημιουργία εφαρμογών για κινητές συσκευές, δείχνει να θέλει να αφήσει την ανάπτυξη αυτών των εφαρμογών σε άλλες εταιρίες που έχει την δυνατότητα να εξαγοράσει, ακριβώς όπως έπραξε και με το Instagram.

Μία υποτιθέμενη εξαγορά του WhatsApp ίσως αντικαθιστούσε την εφαρμογή Facebook Messenger, που δεν δείχνει να έχει κερδίσει την προτίμηση του καταναλωτικού κοινού. Εκτός όμως από την πλατφόρμα της εφαρμογής, το Facebook θα μπορούσε να επωφεληθεί και από την οικονομική πολιτική που έχει ακολουθήσει το WhatsApp και το έχει οδηγήσει να βρίσκεται στην δεύτερη θέση με τις περισσότερες πωλήσεις στο iOS.