Παρουσιάστηκε το Lenovo IdeaPhone P770

Η Lenovo παρουσίασε το καινούριο της smartphone, το IdeaPhone P770, το οποίο, τουλάχιστον θεωρητικά, διεκδικεί τον χαρακτηρισμό του smartphone με τη μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας μετά το Motorola Droid RAZR MAXX HD.

Το νέο IdeaPhone έρχεται με διπύρηνο επεξεργαστή MediaTek Cortex-A9 χρονισμένο στα 1,2 Ghz, οθόνη 4,5 ιντσών ανάλυσης qHD, 4Gb εσωτερικής μνήμης με δυνατότητα επέκτασης μέσω καρτών microSD και κάμερα 5 megapixel. Τα χαρακτηριστικά αυτά το κατατάσσουν ίσως στην «mid-range» κατηγορία, το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της νέας συσκευής της Lenovo όμως είναι η διάρκεια της μπαταρίας του.

Η κινεζική εταιρία φρόντισε να εφοδιάσει το νέο P770 με μία μπαταρία 3.500mAh, προσφέροντας στο κινητό αυτονομία για 29 ώρες ομιλίας ή 26 ημέρες αναμονής! Αν και δεν ξεπερνάει της 32 ώρες που δηλώνει η Motorola για το Droid RAZR, σε συνδυασμό με το λειτουργικό σύστημα Android 4.1 Jelly Bean δημιουργεί μία πολύ αξιόλογη πρόταση.

Το IdeaPhone P770 είναι διαθέσιμο για την αγορά της Κίνας έναντι 1.699CNY, περίπου 215 ευρώ, χωρίς να έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής το πότε και αν θα κάνει την εμφάνισή του στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο.

Πολλοί πάντως πιστεύουν πως η έλλειψη δικτύου 4G καθώς και η στρατηγική της Lenovo να προωθεί κυρίως στην χώρα της τα κινητά της τηλέφωνα, ίσως αποτρέψει την κυκλοφορία του εκτός των συνόρων της Κίνας.